
Mediteranska piletina s kuskusom
sastojci
- 500 g pilećih bataka
- 2 srednje glavice crvenog luka
- 4 domaće klementine
- 4 grančice ružmarina i timijana
Za marinadu
- 2 žlice tekućeg meda
- 50 ml biljnog likera
- 100 ml maslinova ulja
- sok od jednog limuna
- sok od jedne naranče
- 2 žlice Dijon senfa
- 0.5 žličice nasjeckane čili papričice
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Prvo pripremite marinadu. U većoj staklenoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za marinadu pa u njih stavite pileće batke te ih držite u marinadi dok ne pripremite ostale namirnice. Očistite crveni luk pa ga narežite na kolutove srednje debljine. Dobro operite klementine pa i njih narežite na kolutove debljine 5 mm
Zagrijte pećnicu na 200°C. Nauljite posudu u kojoj ćete peći piletinu, pa na dno posložite narezani crveni luk. Na luk stavite kolutove klementina i grančice ružmarina. Na kraju posložite marinirane batake pa sve prelijte ostatkom marinade i maslinovim uljem.
Pecite u pećnici 45-60 minuta dok bataci ne postanu zlatno žuti. Dok se bataci peku vi pripremite kuskus. Zavrijte 200ml vode pa u nju stavite 200g kuskusa i pustite da upije vodu. Dodajte žlicu maslaca i limunova soka pa pospite nasjeckanim timijanom i poslužite uz pečene batke. Na kraju sve prelijte slasnim umakom od pečenja. Uz ovo jelo možete poslužiti miješanu zelenu salatu.
Proizvodi iz recepta
