Mahune s batatom i bundevom
sastojci
- 1 hokaido bundeva
- 1 veći batat
- 400 g zelenih mahuna
- 10 g đumbira
- 1 čili
- 2 češnja češnjaka
- 0.5 žličice kurkume
- 0.5 žličice garam masale
- 1 žličica sjemenki kumina
- sok od 0.5 limete
- sol
- maslinovo ulje
Način pripreme
Ogulite češnjak i đumbir. U mužaru napravite pastu od češnjaka i đumbira (ako nemate mužar, sameljite u blenderu ili protisnite kroz prešu za češnjak). Čili očistite od sjemenki (ako volite ljuće možete ostaviti i sjemenke) i sitno nasjeckajte.
Batat i tikvu ogulite i narežite na kocke jednake veličine. Na maslinovom ulju prepržite sjemenke kumina, kurkumu i čili, dodajte batat i bundevu te pržite 2 minute. Umiješajte pastu od češnjaka i đumbira, dodajte mahune (ne trebate ih odmrzavati ako koristite smrznute), podlijte s malo vode i pirjajte desetak minuta dok batat i bundeva ne omekšaju. Na kraju dodajte sok od 1/2 limete i garam masalu.