Zašto se ništa ne prikazuje?

Losos tartar na crutonima sa đumbirom

sastojci

  • 150 g lososa (dimljenog)
  • 1 mala glavica ljubičastog luka
  • 1 rajčica
  • 2 žlice nasjeckanih crnih maslina
  • 1 žlica limunova soka
  • 4 žlice maslinova ulja
  • papar, malo Tabasca
  • rukola i crveni radič
  • 2 žlice klica rotkvica
  • 1 dcl acceta balsamica
  • grudica maslaca
  • 4 tosta
  • 1 žličica naribanog svježeg đumbira

Način pripreme

01

Losos narežite na male kockice i dodajte sitno narezani luk i crne masline, na kockice narezanu rajčicu kojoj ste odstranili sredinu, limunov sok, ulje, papar i malo Tabasca. Sastojke promiješajte i stavite u hladnjak da se mariniraju i dobro ohlade.

02

Tostu izrežite koru i okruglim kalupom oblikujte krugove te ih kratko prepržite na ugrijanoj tavi uz dodatak naribanog đumbira i malo maslinova ulja.

03

U manjoj posudi rastopite žlicu smeđeg šećera na grudici maslaca te dodajte 1 dcl acceta balsamica. Reducirajte acceto dok vam se količina tekućine ne smanji na pola i umak se zgusne.

04

Pomiješajte narezanu rukolu i radič te ih odložite sa strane. Uzmite male tanjure na kojima ćete poslužiti lososa. Na tanjur stavite prepečeni cruton od tosta i na njega metalni prsten promjera 6-7 cm. U prsten stavite veliku žlicu mariniranog lososa te ga dobro utisnite. Salatu stavite na vrh kalupa i pažljivo izvadite prsten da vam punjenje ostane kompaktno.

05

Preko salate stavite klice, nakapajte maslinovim uljem i redukcijom acceta balsamica. Uz losos tartar možete poslužiti i malo crvenog kavijara.

podijeli

Proizvodi iz recepta