Lignje u umaku od rajčice s palentom


sastojci

  • 600 g S-BUDGET Lignja pacifička kolutići
  • 1 glavica luka
  • maslinovo ulje
  • 100 ml bijelog vina
  • 200 ml temeljca
  • 800 g S-BUDGET Sjeckane rajčice
  • mrvljeni čili
  • sušeni origano
  • sol
  • papar
  • 200 g S-BUDGET Smrznutog graška
  • svježi peršin

Za palentu:

  • 200 g palente
  • sol
  • sušeni origano
  • 20 g maslaca

Način pripreme

01

Lignje odmrznite. Nasjeckajte luk, a režnjeve češnjaka zgnječite nožem.

02

U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte luk oko 5 minuta. Dodajte češnjak pa nakon pola minute ubacite kolutiće lignji. Kuhajte oko 3 minute.

03

Potom ulijte bijelo vino i kuhajte dok ne ispari. Zatim ulijte temeljac (povrtni ili riblji) i sjeckanu rajčicu. Dodajte začine, mrvljeni čili, sušeni origano, sol i papar. Kuhajte oko 30 minuta.

04

Zadnjih 10-ak minuta kuhanja ubacite smrznuti grašak, umiješajte i pustite da se skuha.

05

Pred kraj kuhanja lignji, pripremite palentu. U posoljenu vodu uspite instant palentu pa aromatizirajte sušenim origanom. Dodajte maslac i umiješajte. 6. U tanjur poslužite palentu pa preko nje umak s lignjama, rajčicama i graškom. Pospite svježim peršinom.

podijeli