Lazanje iz tave s junetinom i tri vrste sira
sastojci
- 250 g S-BUDGET Svježeg tijesta za lazanje
- 2 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- 350 g mljevene junetine
- 650 ml S-BUDGET pasirane rajčice
- sol, papar
- 0.5 žličice sušenog origana
- 0.5 žličice sušenog timijana
- 250 g ricotte
- 4 žlice naribanog parmezana
- 200 g S-BUDGET Mozzarelle za pizzu
- svježi bosiljak
Način pripreme
Svježe tijesto za lazanje narežite na kvadrate veličine oko 3x3 cm. Češnjak sitno nasjeckajte, a mozzarellu naribajte.
U veću tavu ulijte maslinovo ulje pa na njega dodajte mljevenu junetinu. Kuhinjskom špatulom usitnite meso i pržite ga dok potpuno ne posmeđi. Ubacite češnjak te miješajte oko 30 sekundi.
Potom prelijte pasiranom rajčicom i začinite solju, paprom, sušenim origanom i timijanom. Promiješajte pa ulijte oko 200 ml vode.
Pustite da umak prokuha pa u tavu ubacite narezano svježe tijesto te dobro promiješajte kako biste tijesto rasporedili po cijeloj tavi.
Kuhajte 15-ak minuta, povremeno miješajući. Prema potrebi, ulijte još malo vode kako bi bilo dovoljno tekućine za tijesto.
Ricottu promiješajte žličicom pa dodajte u tavu u nekoliko "hrpica". Pospite parmezanom i ribanom mozzarellom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 250 °C, 5-10 minuta, odnosno, dok se sir ne rastopi i na mjestima "uhvati" smeđu boju. Možete peći samo na gornjem grijaču.
Pospite nasjeckanim listićima bosiljka i poslužite toplo.