Zašto se ništa ne prikazuje?

Lazanje iz tave s junetinom i tri vrste sira

sastojci

  • 250 g S-BUDGET Svježeg tijesta za lazanje
  • 2 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 350 g mljevene junetine
  • 650 ml S-BUDGET pasirane rajčice
  • sol, papar
  • 0.5 žličice sušenog origana
  • 0.5 žličice sušenog timijana
  • 250 g ricotte
  • 4 žlice naribanog parmezana
  • 200 g S-BUDGET Mozzarelle za pizzu
  • svježi bosiljak

Način pripreme

01

Svježe tijesto za lazanje narežite na kvadrate veličine oko 3x3 cm. Češnjak sitno nasjeckajte, a mozzarellu naribajte.

02

U veću tavu ulijte maslinovo ulje pa na njega dodajte mljevenu junetinu. Kuhinjskom špatulom usitnite meso i pržite ga dok potpuno ne posmeđi. Ubacite češnjak te miješajte oko 30 sekundi.

03

Potom prelijte pasiranom rajčicom i začinite solju, paprom, sušenim origanom i timijanom. Promiješajte pa ulijte oko 200 ml vode.

04

Pustite da umak prokuha pa u tavu ubacite narezano svježe tijesto te dobro promiješajte kako biste tijesto rasporedili po cijeloj tavi.

05

Kuhajte 15-ak minuta, povremeno miješajući. Prema potrebi, ulijte još malo vode kako bi bilo dovoljno tekućine za tijesto.

06

Ricottu promiješajte žličicom pa dodajte u tavu u nekoliko "hrpica". Pospite parmezanom i ribanom mozzarellom.

07

Pecite u pećnici zagrijanoj na 250 °C, 5-10 minuta, odnosno, dok se sir ne rastopi i na mjestima "uhvati" smeđu boju. Možete peći samo na gornjem grijaču.

08

Pospite nasjeckanim listićima bosiljka i poslužite toplo.

podijeli