Zašto se ništa ne prikazuje?

Kremasti rižoto s morskim plodovima

sastojci

  • 1 glavica ljutike
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica nasjeckanog vlasca
  • 60 g S-BUDGET maslaca
  • 800 ml povrtnog temeljca
  • S-BUDGET maslinovo ulje
  • 150 g arborio riže
  • 100 ml bijelog vina
  • 350 g S-BUDGET Mixa za rižoto
  • sol
  • papar
  • sušeni bosiljak
  • 0.5 limuna
  • svježi peršin

Način pripreme

01

Mix za rižoto odmrznite. Nasjeckajte ljutiku, češnjak i svježi vlasac. Maslac narežite na kockice i spremite u hladnjak.

02

U manjem loncu zagrijte povrtni temeljac (možete koristiti i riblji). Temeljac cijelo vrijeme održavajte toplim na laganoj vatri.

03

U većoj dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i pirjajte nekoliko minuta dok ne omekša. Potom dodajte češnjak i promiješajte.

04

Za 30-ak sekundi ubacite rižu, miješajte i čim postane staklasta podlijte bijelim vinom. Kuhajte miješajući dok alkohol ne ispari.

05

Potom počnite podlijevati temeljcem. Svaki put podlijte s otprilike jednom grabilicom za juhu, stalno miješajte, a kad riža upije temeljac, dodajte ga ponovno.

06

Pet minuta prije kraja kuhanja riže (vrijeme provjerite na pakiranju), dodajte plodove mora, još temeljca, umiješajte i kuhajte poklopljeno do kraja.

07

Rižoto skinite s vatre, umiješajte ohlađeni maslac pa dodajte bosiljak, vlasac, sol, papar i žlicu limunovog soka.

08

Poslužite toplo, a svaki tanjur pospite nasjeckanim svježim peršinom i s malo naribane korice limuna.

podijeli