Zašto se ništa ne prikazuje?

Janjeći ossobuco s patlidžanima

sastojci

  • 1 kg janjećeg buta (oko 1 kg)
  • sol, papar
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 100 ml vina
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 češnja češnjaka
  • 500 g patlidžana
  • 200 g ovčjeg sira (feta)

Način pripreme

01

Janjeće koljenice operite, posušite i natrljajte sa soli i paprom. Na zagrijanom ulju zapecite koljenice sa svih strana.

02

Koljenice stavite u posudu za pečenje i prelijte ostatkom maslinova ulja. Pire od rajčice pomiješajte sa vinom, šećerom i premažite meso. Pospite natrganim ružmarinom i dodajte, luk narezan na krupnije komade i češnjak narezan na listiće.

03

U posudu dodajte patlidžan narezan na ploške (1 cm debljine), sve posolite i popaprite. Pecite poklopljeno u pećnici zagrijanoj na 180°C  oko 1 sat dok meso bude pečeno.

04

Pred kraj (15 min) dodajte ploške sira i nastavite peći nepokriveno. Pečenu janjeću koljenicu poslužite toplu za svečane prigode.

podijeli

Proizvodi iz recepta