Janjeći ossobuco s patlidžanima
sastojci
- 1 kg janjećeg buta (oko 1 kg)
- sol, papar
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 žlice pirea od rajčice
- 100 ml vina
- 1 žličica smeđeg šećera
- 1 grančica ružmarina
- 2 češnja češnjaka
- 500 g patlidžana
- 200 g ovčjeg sira (feta)
Način pripreme
Janjeće koljenice operite, posušite i natrljajte sa soli i paprom. Na zagrijanom ulju zapecite koljenice sa svih strana.
Koljenice stavite u posudu za pečenje i prelijte ostatkom maslinova ulja. Pire od rajčice pomiješajte sa vinom, šećerom i premažite meso. Pospite natrganim ružmarinom i dodajte, luk narezan na krupnije komade i češnjak narezan na listiće.
U posudu dodajte patlidžan narezan na ploške (1 cm debljine), sve posolite i popaprite. Pecite poklopljeno u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 1 sat dok meso bude pečeno.
Pred kraj (15 min) dodajte ploške sira i nastavite peći nepokriveno. Pečenu janjeću koljenicu poslužite toplu za svečane prigode.