Zašto se ništa ne prikazuje?

Janjeći but s krumpirima, mrkvom i ljutikom

sastojci

  • 2.5 kg janjećeg buta (s kosti)
  • SPAR Vital Sol
  • SPAR Šareni papar u zrnu
  • svježi ružmarin
  • SPAR PREMIUM Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 500 ml DESPAR Povrtnog temeljca
  • 3 mrkve
  • 4 ljutike
  • 1.5 kg krumpira
  • SPAR Sušeni timijan

Način pripreme

01

Janjeći but dobro natrljajte solju i paprom. S donje strane buta možete umetnuti grančicu-dvije svježeg ružmarina. Potom ga preselite u lim za pečenje i dobro nauljite.

02

Janjeći but okrenite kožom prema gore pa u lim ulijte povrtni temeljac. Ubacite još nekoliko grančica ružmarina i pecite 1 sat u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Povremeno podlijte meso dok se peče.

03

Mrkvu narežite na krupno, ljutike prepolovite, a krumpir narežite na veće kriške. Izvadite meso iz pećnice nakon sat vremena i oko buta posložite narezano povrće.

04

Povrće u limu posolite, pospite sušenim timijanom i pokapajte maslinovim uljem pa promiješajte i vratite sve u pećnicu.

05

Pecite još 1 sat i 15 minuta na 180 °C, a zatim namjestite pećnicu na gornji grijač i zapecite meso još 15 minuta.

06

Meso poslužite uz povrće i prelijte sokovima koji su ostali od pečenja.

podijeli