Hrskavo povrće sa indijskim oraščićima i slatkim čili umakom
sastojci
- 300 g šampinjona
- 1 manja glavica mladog kelja
- 1 manja glavica karfiola
- 2 srednje mrkve
- 1 crvena paprika
- 1 svježa čili papričica
- 2 mlada luka
- 50 g indijskih oraščića
- 3 režnja češnjaka
- 3 cm đumbirova korjena
- 2 žlice kukuruznog brašna
- 3 žlice ulja od kikirikija
- 2 žlice rižina vina
- 1 žlica sojina umaka
- 1 žlica slatkog čili umaka
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Dobro očistite šampinjone pa ih narežite na veće komade i uvaljajte u kukuruzno brašno. Odložite sa strane dok ne pripremite ostalo povrće. Mrkvu narežite na ploške a karfiolu odvojite cvjetove. Crvenu papriku očistite pa je narežite na kockice. Kelj narežite na trakice a češnjak i đumbir na listiće. Čili papričicu i mladi luk narežite na tanke ploškice. Indijske oraščiće prepržite na suhoj tavi.
U dubljoj tavi ili woku jako zagrijte kikirikijevo ulje. Dodajte nasjeckani češnjak, đumbir i čili papričicu. Brzo promiješajte pa dodajte narezano povrće. Pecite povrće nekoliko minuta dok lagano ne omekša. Posolite, popaprite pa dodajte sojin umak, rižino vino i slatki čili umak. Pržite sve još par minuta dok vam se umak ne zgusne. Na kraju umiješajte mladi luk i prepržene indijske oraščiće. Sve još jednom dobro promiješajte pa poslužite toplo uz kuhanu rižu ili kuhane kineske rezance.