Hot dog s roštilj kobasicama i povrćem
sastojci
- 2-4 kom S-BUDGET Roštilj kobasica s topljenim sirom i špekom
- 2 S-BUDGET Tamne lizike
- 0.5 kom crvene paprike
- 0.3 kom tikvice
- 1-2 kom mladog luka
- maslinovo ulje
- sol
- mrvljeni čili
- 5 kriški slanine
- 20 g maslaca
- S-BUDGET Ljuti kečap
- 50 g naribanog cheddar sira
Način pripreme
Pripremite kobasice. Kroz sredinu svake provucite štapić za ražnjiće. Potom zarežite kobasice do štapića pa režite i vrtite istovremeno tako da kobasice budu spiralno zarezane.
Peciva prepolovite po dužini. Papriku narežite na šire trake, a tikvicu i mladi luk na kolutiće.
U zdjeli pomiješajte tikvicu i papriku, prelijte maslinovim uljem, posolite, dodajte sušeni vlasac i mrvljeni čili te promiješajte.
Na tavi s ravnim dnom ispržite kriške slanine tako da budu hrskave.
Grill tavu nauljite maslinovim uljem pa ispecite povrće s obje strane dok ne uhvati tragove pečenja.
Izvadite povrće pa dodajte kobasice, pecite ih oko 8 minuta, više puta ih okrenite.
Peciva složite u manji kalup za pečenje obložen papirom. U pecivo dodajte grillano povrće, kobasice, ljuti kečap i mladi luk. Pospite naribanim cheddarom pa preselite u pećnicu zagrijanu na 200 °C na nekoliko minuta, dok se sir ne rastopi.
Izvadite iz pećnice pa na hot dog natrgajte hrskavu slaninu. Prema želji, u pecivu možete poslužiti jednu ili dvije kobasice.