Hot dog s kiselim kupusom i čvarcima
sastojci
- 1 glavica luka
- 3 kom S-BUDGET Hrenovki (pureća pileća)
- 3 kom peciva za hot dog
- suncokretovo ulje
- sol
- 0.5 žličice kajenskog papra
- 1 žličica koncentrata rajčice
- voda
- 40 g maslaca
- 50 g S-BUDGET Čvaraka
- 3 žličice senfa
- 2 žličice majoneze
- 200 g S-BUDGET Rezanog kiselog kupusa
Način pripreme
Narežite luk na polumjesece. Peciva prerežite po dužini, ali tako da s jedne strane ostanu spojena.
Hrenovke skuhajte prema uputi na pakiranju (4 minute u kipućoj vodi). Poklopite ih i ostavite u vodi dok pripremate ostale namirnice.
Zagrijte malo ulja pa dodajte luk i pirjajte ga dok ne omekša. Posolite, dodajte kajenski papar i koncentrat rajčice. Ulijte malo vode, tek toliko da vam se luk i začini lakše povežu. Miješajte još oko 5 minuta.
U drugu tavu dodajte maslac pa kad se rastopi na njemu zapecite peciva s prerezane strane.
Za to vrijeme ugrubo nasjeckajte čvarke, a u zdjelici pomiješajte senf i majonezu.
Kiseli kupus ocijedite, malo isperite te lagano posušite.
U svako pecivo prvo stavite podlogu od kupusa, zatim hrenovku, preko nje luk i i preljev od senfa, a na kraju pospite nasjeckanim čvarcima.