
Hamburger “DOBAR TEK”
sastojci
- 600 g mljevene junetine
- šaka slanih krekera
- šaka listova svježeg peršina
- 2 žlice Dijon senfa
- 1 veće jaje
- maslinovo ulje
- sol i svježe mljeveni papar
- 4 peciva za hamburgere
- 4 ploške sira
- 1 crveni luk
- nekoliko listova zelene salate
- ketchup
- 4 kisela krastavca
- 8 kriški dimljene mesnate pancete
Način pripreme
Sitno nasjeckajte listove peršina. Dobro istucite i izmrvite slane krekere te ih stavite u veću zdjelu. Dodajte mljeveno meso, sjeckani peršin, senf i jaje. čistim rukama sve dobro promiješajte.
Smjesu razdijelite na 4 dijela i oblikujte pljeskavice debljine cca 2 cm. Nakapajte ih uljem, pokrijte folijom i stavite u hladnjak da malo “očvrsnu”. U međuvremenu nasjeckajte i pripremite ostale namirnice. Luk narežite na tanke ploške a krastavce što tanje po dužini.
Zagrijte veliku grill tavu i nakon 5 minuta malo smanjite plamen. Stavite peći pljeskavice tako da ih cijelo vrijeme pritišćete spatulom kako bi cijelo vrijeme bile što bolje priljubljene uz dno tave. Pecite ih sa svake strane po 5 minuta. Stavite ih da se “odmore” i u tavu stavite ploške na tanko narezane pancete da se malo prepeku. Prerežite hamburger peciva te i njih lagano prepecite na grill tavi.
Na donju plošku peciva stavite malo ketchupa pa na njega stavite list zelene salate. Na njega stavite pljeskavicu i na nju dok je još topla položite plošku narezanog sira. Na sir složite tanko narezani crveni luk a na njega stavite pancetu i narezane krastavce. Po želji na krastavce možete staviti malo senfa i sve poklopiti gornjom ploškom hamburger peciva. Sve malo stisnite rukom da se okusi bolje prožmu i navalite. Hamburger možete poslužiti s malo prženih mladih krumpira. Dobar tek.
Proizvodi iz recepta
