Glazirana piletina sa svježim rezancima i povrćem
sastojci
- 4 pileća zabatka
- 250 g ananasa iz konzerve
- 250 g svježih tankih rezanaca
- 1 žlica tekućeg meda
- 1 žlica mješavine kineskih začina
- 1 žlica sojina umaka
- 1 žlica bijelog vinskog octa
- 1 žlica škrobnog brašna (gustina)
- 2 režnja češnjaka
- 1 glavica crvenog luka
- 1 mrkva
- 1 svježi čili
- 0.5 kineskog kupusa
- sok od 1 limete
- maslinovo ulje
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Prvo pripremite piletinu na način da pilećem zabatku izvadite kost i skinete kožu. Nakon toga ga posolite, popaprite pa uvaljajte u mješavinu 5 kineskih začina. Utrljajte začine u piletinu pa je ostavite marinirati sa strane dok vi pripremite povrće.
Očistite pa narežite luk, češnjak, mrkvu, kineski kupus i čili papričicu. Kolutove ananasa izvadite iz konzerve pa ga narežite na kockice. U većoj staklenoj zdjeli pomiješajte kockice narezanog ananasa sa sojinim umakom. vinskim octom, škrobnim brašnom i sokom od ananasa. Sve dobro promiješajte pa ostavite sa strane. U veći lonac stavite kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Zagrijte veliku tavu pa na malo maslinova ulja prepržite marinirane pileće zabatke dok ne budu dobro pečeni. Pred kraj prelijte tekućim medom i lagano promiješajte da se piletina na kraju glazira. Izvadite piletinu na toplo pa u istoj tavi koju ste prethodno prebrisali stavite na malo maslinova ulja peći narezano povrće. Pržite ga nekoliko minuta pa mu dodajte narezani ananas skupa s umakom. Lagano promiješajte pa na kraju dodajte ocijeđenu tjesteninu i po potrebi malo vode u kojoj se kuhala. Još jednom sve promiješajte pa servirajte. Na tanjur stavite prvo tjesteninu s povrćem pa na nju stavite narezane pilećie zabatke. Za kraj sve lagano pokapajte sokom limete i pospite natrganim listovima mente.