Frittata s porilukom i špekom
sastojci
- 500 g krumpira
- sol
- 1 poriluk
- 6 kom S-BUDGET jaja
- 100 g S-BUDGET Gaude
- 4 kriški S-BUDGET špeka
- mrvljeni čili
- češnjak u prahu
- papar
- suncokretovo ulje
Način pripreme
Ogulite krumpire i narežite ih na kockice. Kuhajte ih u posoljenoj vodi, oko 10 minuta. Pripremite tavu koja može na štednjak i u pećnicu.
Poriluk operite i narežite na kolutiće.
Na zagrijanoj tavi ispržite špek pa ga izvadite iz tave. Na masnoću od špeka dodajte poriluk (prema potrebi ulijte još malo suncokretovog ulja) pa pirjajte poriluk dok ne omekša te izvadite i njega iz tave.
Potom u tavu ubacite krumpir, kratko ga prepecite pa dodajte poriluk i špek koji ste natrgali na komadiće. Začinite mrvljenim čilijem i češnjakom u prahu i promiješajte. 6. Sastojke u tavi prelijte smjesom jaja i sira te nemojte više miješati. Ostavite na vatri oko 4 minute i prema želji popaprite.
Tavu s jajima premjestite u prethodno zagrijanu pećnicu (gornji grijač ili grill) i pecite oko 5 minuta. Izvadite, narežite na kriške te poslužite uz zelenu salatu.