Zašto se ništa ne prikazuje?

Filet orade s rižotom od komorača

sastojci

  • 2 orade od 500 g
  • 250 g riže Premium Carnaroli
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 glavica komorača
  • 1 lit. ribljeg temeljca
  • 100 g maslaca
  • 100 g pancete
  • 1 dcl suhog bijelog vina
  • 1 svježa čili papričica
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Za početak filetirajte orade pa od kostiju i glave orade te korijenastog povrća, crvenog luka, češnjaka, lovora i papra skuhajte riblji temeljac s kojim ćete podlijevati rižoto od komorača. Prilikom filetiranja orade pazite da iz fileta odstranite sve kosti. Temeljac nakon kuhanja dobro procijedite i ostavite na toplom. 

02

Očistite crveni luk i komorač pa ih narežite na sitno. Na maslinovu ulju zacaklite narezani luk i komorač. Dodajte sitno narezanu pancetu pa pržite još par minuta dok se masnoća iz pancete lagano ne istopi. Sada dodajte rižu pa je lagano pržite dok se svako zrno dobro ne obloži masnoćom. Nakon toga je podlijte s bijelim vinom pa malo pojačajte vatru da alkohol ispari a ostanu samo fine vinske arome. Dodajte sitno sjeckani svježi čili pa sve podlijte s ugrijanim ribljim temeljcem.     

03

U zadnjoj trećini kuhanja rižota, dobro zagrijte grill tavu pa na kombinaciji maslinova ulja i maslaca prepecite filete orade pazeći da koža bude okrenuta prema dolje. Pržite nekoliko minuta pa okrenite filet i pecite ga s druge strane par minuta.    

04

Pečene filete stavite sa strane dok ne dovršite rižoto. Kada je riža kuhana “al dente”, ugasite vatru pa u rižoto dodajte maslac i nasjeckane listove komorača pa sve dobro promiješajte. Ostavite ga nekoliko minuta da “odmori” pa poslužite na način da na tanjur prvo stavite rižoto pa na njega položite pečeni filet orade. Za kraj sve poškropite s malo maslinova ulja pomiješanog s par kapi limunova soka i natrganim listićima svježeg komorača.

podijeli

Proizvodi iz recepta