Enchilade s povrćem i sirom
sastojci
- 1 glavica ljubičastog luka
- 1 režanj češnjaka
- 250 g kuhanog slanutka
- 400 g sjeckane rajčice
- maslinovo ulje
- sol, papar
- 0.5 žličice sušenog timijana
- 100 g S-BUDGET Kukuruza
- 0.12 žličice mrvljenog čilija
- 8 kom pšeničnih tortilja
- 240 g S-BUDGET Grčkog tipa jogurta Natur
- svježi bosiljak
- menta
- peršin
- 150 g S-BUDGET Ribanog ementalera
Način pripreme
Ljubičasti luk i češnjak sitno nasjeckajte.
U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte luk nekoliko minuta. Dodajte češnjak, promiješajte pa odmah ubacite i slanutak. Pirjajte minutu-dvije pa ulijte sjeckanu rajčicu.
Pustite da sve prokuha, posolite, popaprite i dodajte sušeni timijan. Kuhajte oko 5 minuta, a na kraju umiješajte kukuruz te dodajte čili. Kuhajte još dvije minute da se sve prožme pa skinite s vatre.
Tortilje složite jednu na drugu, omotajte ih aluminijskom folijom te stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 5 minuta kako bi se ugrijale.
U sjeckalici izmiksajte grčki jogurt i svježe začine, posolite i popaprite prema ukusu.
Na svaku tortilju stavite oko 3 žlice povrtnog nadjeva, pospite sirom pa zamotajte. Tortilje složite jednu do druge u nauljenu posudu za pečenje.
Prelijte sve preljevom od grčkog jogurta i pospite ribanim sirom. Pecite na 200 °C oko 20 minuta, odnosno, dok se sir ne zapeče.