Zašto se ništa ne prikazuje?

Enchilade s povrćem i sirom

sastojci

  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 250 g kuhanog slanutka
  • 400 g sjeckane rajčice
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • 0.5 žličice sušenog timijana
  • 100 g S-BUDGET Kukuruza
  • 0.12 žličice mrvljenog čilija
  • 8 kom pšeničnih tortilja
  • 240 g S-BUDGET Grčkog tipa jogurta Natur
  • svježi bosiljak
  • menta
  • peršin
  • 150 g S-BUDGET Ribanog ementalera

Način pripreme

01

Ljubičasti luk i češnjak sitno nasjeckajte.

02

U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte luk nekoliko minuta. Dodajte češnjak, promiješajte pa odmah ubacite i slanutak. Pirjajte minutu-dvije pa ulijte sjeckanu rajčicu.

03

Pustite da sve prokuha, posolite, popaprite i dodajte sušeni timijan. Kuhajte oko 5 minuta, a na kraju umiješajte kukuruz te dodajte čili. Kuhajte još dvije minute da se sve prožme pa skinite s vatre.

04

Tortilje složite jednu na drugu, omotajte ih aluminijskom folijom te stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 5 minuta kako bi se ugrijale.

05

U sjeckalici izmiksajte grčki jogurt i svježe začine, posolite i popaprite prema ukusu.

06

Na svaku tortilju stavite oko 3 žlice povrtnog nadjeva, pospite sirom pa zamotajte. Tortilje složite jednu do druge u nauljenu posudu za pečenje.

07

Prelijte sve preljevom od grčkog jogurta i pospite ribanim sirom. Pecite na 200 °C oko 20 minuta, odnosno, dok se sir ne zapeče.

podijeli