Domaća tjestenina s avokadom i sjemenkama nara
sastojci
- 350 g domaće tjestenine (uski rezanci)
- 1 zreli avokado
- 2 češnja češnjaka
- 1 dcl maslinova ulja
- 100 g parmezana
- sok i korica od 0.5 limuna
- 1 žlica narezanih listova svježeg bosiljka
- 1 žlica narezanih listova svježeg peršina
- sjemenke od 1 svježeg nara
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Kod biranja avokada pazite da izaberete što mekši i zreliji. Prerežite avokado na pola pa ga ogulite i narežite na kockice. Stavite ga u posudu pa mu dodajte oguljeni i protisnuti češnjak, nasjeckane listove peršina i bosiljka (ostavite dio za dekoraciju), sok od 1/2 limuna, sol papar i 1 dcl maslinova ulja. Sve usitnite u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju dodajte parmezan i koricu limuna pa sve lagano promiješajte. Odložite sa strane pa skuhajte tjesteninu.
U dublji lonac stavite zakuhati slanu vodu pa skuhajte domaću tjesteninu da bude “al dente”. Dobro je ocijedite pa vratite u lonac u kojem se kuhala. Dodajte umak od avokada i sve dobro promiješajte da se poveže i da se tjestenina dobro obloži umakom. Poslužite na tanjuru posuto sa sjemenkama nara, naribanim parmezanom i nasjeckanim svježim bosiljkom.