Curry od piletine, butternut tikve i paprike
sastojci
- 1 butternut tikva
- sol
- maslinovo ulje
- 750 g S-BUDGET Pilećeg filea
- 1 glavica luka
- 1 crvena paprika
- 0.5 glavice brokule (cvjetovi)
- 240 g S-BUDGET Riže dugozrnate
- 2 režnja češnjaka
- 2 žličice curryja u prahu
- mrvljeni čili
- papar
- 600 ml S-BUDGET Kokosovog mlijeka
- 0.5 limete (sok)
- Svježi listići peršina
Način pripreme
Butternut tikvi odrežite vrh s peteljkom, prepolovite je po dužini i očistite od koštica. Pokapajte je maslinovim uljem, posolite i pecite u pećnici na 200 °C, oko 1 sat.
Dok se tikva peče, pileći file narežite na kockice, a luk nasjeckajte. Papriku narežite na trakice. Usitnite cvjetove brokule.
Kad je tikva pečena, žlicom izvadite meso i štapnim mikserom izmiksajte u glatki pire. Ako koristite manju tikvu, u jelo stavite sve, a ako je tikva veća, koristite otprilike polovicu količine, a ostatak možete potrošiti u nekom drugom receptu.
Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju.
U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i ispecite kockice piletine. Izvadite ih kad počnu loviti smeđu boju.
Potom u tavu dodajte još ulja (prema potrebi) pa ispirjajte luk i paprike, dok ne omekšaju. Dodajte protisnuti češnjak, promiješajte, a potom ubacite i začine - curry, sol, papar i čili. Dodajte potom i pire od tikve te sve podlijte kokosovim mlijekom. Promiješajte, poklopite i pustite da se kuha 10-ak minuta.
Vratite zatim piletinu, dodajte brokulu i kuhajte još 10-ak minuta. Pokapajte sokom limuna na samom kraju.
Curry pospite listićima svježeg peršina i poslužite uz rižu.