Zašto se ništa ne prikazuje?

Curry od piletine, butternut tikve i paprike

sastojci

  • 1 butternut tikva
  • sol
  • maslinovo ulje
  • 750 g S-BUDGET Pilećeg filea
  • 1 glavica luka
  • 1 crvena paprika
  • 0.5 glavice brokule (cvjetovi)
  • 240 g S-BUDGET Riže dugozrnate
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žličice curryja u prahu
  • mrvljeni čili
  • papar
  • 600 ml S-BUDGET Kokosovog mlijeka
  • 0.5 limete (sok)
  • Svježi listići peršina

Način pripreme

01

Butternut tikvi odrežite vrh s peteljkom, prepolovite je po dužini i očistite od koštica. Pokapajte je maslinovim uljem, posolite i pecite u pećnici na 200 °C, oko 1 sat.

02

Dok se tikva peče, pileći file narežite na kockice, a luk nasjeckajte. Papriku narežite na trakice. Usitnite cvjetove brokule.

03

Kad je tikva pečena, žlicom izvadite meso i štapnim mikserom izmiksajte u glatki pire. Ako koristite manju tikvu, u jelo stavite sve, a ako je tikva veća, koristite otprilike polovicu količine, a ostatak možete potrošiti u nekom drugom receptu.

04

Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju.

05

U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i ispecite kockice piletine. Izvadite ih kad počnu loviti smeđu boju.

06

Potom u tavu dodajte još ulja (prema potrebi) pa ispirjajte luk i paprike, dok ne omekšaju. Dodajte protisnuti češnjak, promiješajte, a potom ubacite i začine - curry, sol, papar i čili. Dodajte potom i pire od tikve te sve podlijte kokosovim mlijekom. Promiješajte, poklopite i pustite da se kuha 10-ak minuta.

07

Vratite zatim piletinu, dodajte brokulu i kuhajte još 10-ak minuta. Pokapajte sokom limuna na samom kraju.

08

Curry pospite listićima svježeg peršina i poslužite uz rižu.

podijeli