Zašto se ništa ne prikazuje?

Čili bez mesa s batatom i salsom

sastojci

  • 500 g S-BUDGET Smrznutog batata
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 0.5 limete
  • sol, papar, maslinovo ulje
  • 5-6 kom mini rajčica
  • 1 avokado
  • 180 g S-BUDGET čvrstog jogurta
  • 0.5 žličice svježeg peršina
  • 2 režnja češnjaka
  • 0.5 žličice mrvljenog čilija
  • 1 žlica soka limuna
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 240 g kuhane leće (ocijeđeno)
  • 240 g S-BUDGET Crvenog graha (kuhano, ocijeđeno)
  • 100 ml pasirane rajčice
  • 200 ml povrtnog temeljca
  • 1 žlica soka limuna

Način pripreme

01

Lim za pečenje prekrijte papirom pa na njega istresite narezani smrznuti batat. Stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C i pecite 25 minuta. Na pola pečenja preokrenite, odnosno promiješajte.

02

Nasjeckajte luk, narežite rajčice na četvrtine, a avokado na kockice.

03

U zdjelu iscijedite sok limete i ulijte žlicu maslinovog ulja. Dodajte malo soli i papra pa promiješajte.

04

U tekućinu dodajte rajčice, avokado i 1/4 ukupne količine luka te sve promiješajte.

05

U drugu zdjelicu istresite jogurt. Dodajte nasjeckani svježi peršin, 1 režanj nasjeckanog češnjaka, 1/4 žličice čilija i sok limuna pa dobro promiješajte.

06

U tavi zagrijte malo maslinovog ulja. Dodajte ostatak luka i pržite 2-3 minute. Ubacite preostali režanj nasjeckanog češnjaka, promiješajte pa dodajte i dimljenu papriku.

07

Ubacite leću i grah te ulijte pasiranu rajčicu i povrtni temeljac. Kuhajte 10-ak minuta, dok se sve ne zgusne. Pred kraj umiješajte 1/4 žličice mrvljenog čilija.

08

Na tanjur poslužite čili, oko njega složite pečeni batat, dodajte salsu te sve pokapajte umakom od jogurta.

podijeli