Čili bez mesa s batatom i salsom
sastojci
- 500 g S-BUDGET Smrznutog batata
- 1 glavica ljubičastog luka
- 0.5 limete
- sol, papar, maslinovo ulje
- 5-6 kom mini rajčica
- 1 avokado
- 180 g S-BUDGET čvrstog jogurta
- 0.5 žličice svježeg peršina
- 2 režnja češnjaka
- 0.5 žličice mrvljenog čilija
- 1 žlica soka limuna
- 1 žličica dimljene paprike
- 240 g kuhane leće (ocijeđeno)
- 240 g S-BUDGET Crvenog graha (kuhano, ocijeđeno)
- 100 ml pasirane rajčice
- 200 ml povrtnog temeljca
- 1 žlica soka limuna
Način pripreme
Lim za pečenje prekrijte papirom pa na njega istresite narezani smrznuti batat. Stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C i pecite 25 minuta. Na pola pečenja preokrenite, odnosno promiješajte.
Nasjeckajte luk, narežite rajčice na četvrtine, a avokado na kockice.
U zdjelu iscijedite sok limete i ulijte žlicu maslinovog ulja. Dodajte malo soli i papra pa promiješajte.
U tekućinu dodajte rajčice, avokado i 1/4 ukupne količine luka te sve promiješajte.
U drugu zdjelicu istresite jogurt. Dodajte nasjeckani svježi peršin, 1 režanj nasjeckanog češnjaka, 1/4 žličice čilija i sok limuna pa dobro promiješajte.
U tavi zagrijte malo maslinovog ulja. Dodajte ostatak luka i pržite 2-3 minute. Ubacite preostali režanj nasjeckanog češnjaka, promiješajte pa dodajte i dimljenu papriku.
Ubacite leću i grah te ulijte pasiranu rajčicu i povrtni temeljac. Kuhajte 10-ak minuta, dok se sve ne zgusne. Pred kraj umiješajte 1/4 žličice mrvljenog čilija.
Na tanjur poslužite čili, oko njega složite pečeni batat, dodajte salsu te sve pokapajte umakom od jogurta.