
Chilli con carne
sastojci
- 500 g mljevene junetine
- 2 glavice crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 stabljike celera listaša
- 2 crvene svježe paprike
- 1 žličica čilija u prahu
- 1 žližica crvene slatke paprike
- 1 žličica kumina u prahu
- 800 g konzervirane nasjeckane rajčice
- 500 g crvenog graha iz konzerve
- 1 žlica listova svježeg korijandra
- 2 žlice aceta balsamica
- 400 g riže basmati
- maslinovo ulje
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Za početak pripremite sve namirnice. Na sitno narežite crveni luk, celer i češnjak. Crvene paprike očistite od koštica pa ih narežite na kockice. Meso stavite u veću zdjelu i malo ga razrahlite.
Na srednje jakom plamenu u dubljoj posudi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite nasjeckano povrće. Pospite s čilijem i kuminom, posolite, popaprite pa sve lagano promiješajte. Pirjajte uz povremeno mješanje 10 minuta dok povrće ne omekša. Polako dodajte mljeveno meso i dinstajte ga dok se grudice mesa ne razdvoje. Dodajte nasjeckanu rajčicu i grah pa sve lagano promiješajte. Možete sada dodati 2 dcl vode (ili mesnog temeljca), sitno nasjeckani korijandar i aceto balsamico.
Kad je Chilli con carne zakuhao smanjite vatru i dinstajte poklopljeno na laganoj vatri 60 minuta. Svako malo promiješajte kako se Chilli ne bi primio za dno posude. Kad je jelo gotovo u njega umiješajte natrgane listove svježeg korijandra. Jelo možete poslužiti s kuhanom rižom i laganim umakom od jogurta.
Proizvodi iz recepta
