Zašto se ništa ne prikazuje?

Burrito s kozicama, povrćem i umakom

sastojci

  • 85 g S-BUDGET Majoneze
  • 3 žlice S-BUDGET Sweet chilli umaka
  • sol
  • papar
  • mrvljeni čili
  • 0.5 kom limete
  • 0.5 glavice ljubičastog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 crvena paprika
  • 125 g basmati riže (u vrećici)
  • maslinovo ulje
  • 250 g S-BUDGET Smrznutih kozica
  • 0.5 žličice mljevene paprike
  • 0.5 žličice kumina
  • 0.5 žličice sušenog vlasca
  • 3 pšenične tortilje
  • 150 g kuhanog crnog graha
  • mješavina salata
  • 1 avocado
  • svježa menta

Način pripreme

01

Pripremite umak. U zdjelici pomiješajte majonezu, sweet chilli umak, sol, papar i mrvljeni čili. Iscijedite sok limete i promiješajte da se sve sjedini.

02

Sitno nasjeckajte luk, češnjak i svježu crvenu papriku.

03

Basmati rižu skuhajte prema uputi na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane.

04

Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk. Kratko pržite pa ubacite papriku. Kad paprika omekša, dodajte nasjeckani češnjak, a potom i smrznute kozice.

05

U tavu ubacite začine - mljevenu papriku, kumin i sušeni vlasac. Miješajte na tavi dok kozice nisu gotove, oko 5 minuta.

06

Na suhoj tavi zapecite tortilje s obje strane.

07

Na svaku tortilju dodajte dio riže, crnog graha i nadjeva s kozicama. Potom dodajte salatu i prelijte s 2-3 žličice umaka.

08

Na kraju narežite avokado pa složite u tortilju i kriške avokada. Zamotajte i poslužite posuto nasjeckanim listićima mente te uz ostatak umaka.

podijeli