Burrito s kozicama, povrćem i umakom
sastojci
- 85 g S-BUDGET Majoneze
- 3 žlice S-BUDGET Sweet chilli umaka
- sol
- papar
- mrvljeni čili
- 0.5 kom limete
- 0.5 glavice ljubičastog luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 crvena paprika
- 125 g basmati riže (u vrećici)
- maslinovo ulje
- 250 g S-BUDGET Smrznutih kozica
- 0.5 žličice mljevene paprike
- 0.5 žličice kumina
- 0.5 žličice sušenog vlasca
- 3 pšenične tortilje
- 150 g kuhanog crnog graha
- mješavina salata
- 1 avocado
- svježa menta
Način pripreme
Pripremite umak. U zdjelici pomiješajte majonezu, sweet chilli umak, sol, papar i mrvljeni čili. Iscijedite sok limete i promiješajte da se sve sjedini.
Sitno nasjeckajte luk, češnjak i svježu crvenu papriku.
Basmati rižu skuhajte prema uputi na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane.
Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk. Kratko pržite pa ubacite papriku. Kad paprika omekša, dodajte nasjeckani češnjak, a potom i smrznute kozice.
U tavu ubacite začine - mljevenu papriku, kumin i sušeni vlasac. Miješajte na tavi dok kozice nisu gotove, oko 5 minuta.
Na suhoj tavi zapecite tortilje s obje strane.
Na svaku tortilju dodajte dio riže, crnog graha i nadjeva s kozicama. Potom dodajte salatu i prelijte s 2-3 žličice umaka.
Na kraju narežite avokado pa složite u tortilju i kriške avokada. Zamotajte i poslužite posuto nasjeckanim listićima mente te uz ostatak umaka.