Zašto se ništa ne prikazuje?

Brza pašticada

sastojci

  • 1 kg junećih šnicli
  • 2 glavice crvenog luka
  • 2 srednje mrkve
  • 1 pastrnjak
  • 2 žlice senfa
  • stručak svježeg timijana
  • 400 g narezanog pršuta (ne presuhog)
  • malo acceta balsamica
  • 500 ml junećeg temeljca za podljevanje
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 dcl suhog crnog vina (plavac mali)
  • 5-6 suhih šljiva bez koštica
  • prstohvat mljevenog klinčića
  • žličica mljevene slatke crvene paprike
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 2-3 žlice maslinova ulja

Način pripreme

01

Lagano istucite juneće šnicle kako bi omekšale. Premažite ih s unutrašnje strane sa senfom i pospite sa malo sitno sjeckanog svježeg timijana. Na svaku tako pripremljenu šniclu stavite šnitu tanko narezanog pršuta te ih zarolajte. Učvrstite ih čačkalicom ili kuharskim koncem da se ne otvaraju prilikom spremanja.

02

Na malo maslinova ulja prodinstajte sitno sjeckani crveni luk. Dodajte sitno nasjeckanu (ili naribanu) mrkvu i pastrnjak. U drugoj (grill) tavi na par kapi maslinova ulja prepržite juneće rolice da se lagano zažute sa svih strana.

03

U povrće koje se dinsta dodajte prvo malo junećeg temeljca a odmah nakon toga malo crnog vina i acceta balsamica. Kad lagano zakuha dodajte juneće rolice koje ste prethodno lagano prepekli na tavi. Ubacite suhe šljive i pustite da lagano kuha.

04

U manjoj posudi izmiješajte koncentrat rajčice, slatku mljevenu papriku i prstohvat mljevenog klinčića. Povežite sastojke s malo toplog junećeg temeljca. Ulijte dobiveni umak u posudu s rolicama i uz lagano dodavanje junećeg temeljca kuhajte na laganoj vatri sat i pol dok juneće šnicle potpuno ne omekšaju. Za prilog možete poslužiti domaće šurlice.

podijeli

Proizvodi iz recepta