BBQ Pileća krilca s batatom i salatom od krastavca
sastojci
- 500 g batata
- 2 žlice škrobnog brašna
- 2 žlice suncokretovog ulja
- 0.5 žličice češnjaka u prahu
- 0.5 žličice mljevene dimljene paprike
- sol
- papar
- 500 g S-BUDGET BBQ Pilećih krilca
Za salatu:
- 1 salatni svježi krastavac
- 0.25 glavice ljubičastog luka
- 6 listića svježe mente
- 1 žlica jabučnog octa
- 0.5 žličice češnjaka u prahu
- 1 žličica smeđeg šećera
- 120 g S-BUDGET kiselog vrhnja
- sol
- papar
- 150 ml S-BUDGET Umaka s češnjakom
Način pripreme
Batat ogulite i narežite na prutiće. Stavite ih u zdjelu pa dodajte škrobno brašno, suncokretovo ulje, češnjak u prahu, dimljenu papriku, sol i papar. Dobro promiješajte.
Lim za pečenje obložite aluminijskom folijom pa posložite prutiće batata. Neka između prutića ostane dovoljno razmaka kako bi se ravnomjerno ispekli. Pecite u pećnici 15-ak minuta na 200 °C. Potom ih preokrenite i pecite još 10 minuta.
Drugi lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa na njega posložite smrznuta BBQ krilca. Pecite ih 18-22 minute na 200 °C, a tijekom pečenja preokrenite ih 2-3 puta.
Salatni krastavac narežite na kolutiće, luk narežite na polumjesece, a mentu sitno nasjeckajte. Pomiješajte u zdjeli pa dodajte jabučni ocat, češnjak u prahu, smeđi šećer, kiselo vrhnje, sol i papar. Dobro promiješajte i ohladite.
Krilca poslužite uz pečeni batat, osvježavajuću salatu od krastavca i umak s češnjakom.