Zašto se ništa ne prikazuje?

BBQ Pileća krilca s batatom i salatom od krastavca

sastojci

  • 500 g batata
  • 2 žlice škrobnog brašna
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • 0.5 žličice češnjaka u prahu
  • 0.5 žličice mljevene dimljene paprike
  • sol
  • papar
  • 500 g S-BUDGET BBQ Pilećih krilca

Za salatu:

  • 1 salatni svježi krastavac
  • 0.25 glavice ljubičastog luka
  • 6 listića svježe mente
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 0.5 žličice češnjaka u prahu
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 120 g S-BUDGET kiselog vrhnja
  • sol
  • papar
  • 150 ml S-BUDGET Umaka s češnjakom

Način pripreme

01

Batat ogulite i narežite na prutiće. Stavite ih u zdjelu pa dodajte škrobno brašno, suncokretovo ulje, češnjak u prahu, dimljenu papriku, sol i papar. Dobro promiješajte.

02

Lim za pečenje obložite aluminijskom folijom pa posložite prutiće batata. Neka između prutića ostane dovoljno razmaka kako bi se ravnomjerno ispekli. Pecite u pećnici 15-ak minuta na 200 °C. Potom ih preokrenite i pecite još 10 minuta.

03

Drugi lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa na njega posložite smrznuta BBQ krilca. Pecite ih 18-22 minute na 200 °C, a tijekom pečenja preokrenite ih 2-3 puta.

04

Salatni krastavac narežite na kolutiće, luk narežite na polumjesece, a mentu sitno nasjeckajte. Pomiješajte u zdjeli pa dodajte jabučni ocat, češnjak u prahu, smeđi šećer, kiselo vrhnje, sol i papar. Dobro promiješajte i ohladite.

05

Krilca poslužite uz pečeni batat, osvježavajuću salatu od krastavca i umak s češnjakom.

podijeli