Tart sa šparogama, pršutom i jajima
sastojci
- 275 g S-BUDGET Svježeg lisnatog tijesta
- 5 jaja
- 8 vrtnih šparoga
- sol, papar
- mrvljeni čili
- 4 kriške S-BUDGET Pršuta
- 3-4 žlice S-BUDGET Ribanog sira miks
- mladi luk
- rukola
- mikrozelenje
- rotkvica
Način pripreme
Razmotajte svježe lisnato tijesto i izrežite ga na četiri pravokutnika. Ispod svakog ostavite papir u koji je tijesto bilo zamotano.
Svaki komad tijesta zarežite s četiri strane, otprilike 1 centimetar od ruba. No, nemojte ga prerezati. Razmutite jedno jaje.
Prebacite tijesto na lim za pečenje, a jajem premažite zarezane rubove. Sredinu svakog tijesta između "ograde" izbodite vilicom. Pecite tijesto u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 10 minuta.
Dok se tijesto peče, pripremite šparoge. Odlomite im vrhove tako da ih savijete i pustite da prirodno puknu. Zakuhajte vodu i ubacite vrhove na 2-3 minute pa ih izvadite iz vode.
Na polupečeno tijesto složite po dva vrha šparoga te razbijte po jedno jaje (kao da pečete jaje na oko). Posolite, popaprite i pospite mrvljenim čilijem. Vratite u pećnicu na oko 8 minuta.
Kad su jaja skoro pečena, izvadite van i na svaki tart dodajte krišku pršuta te pospite ribanim sirom. Vratite u pećnicu na još 2-3 minute.
Na kraju dodajte listiće rukole, nasjeckani mladi luk i mikrozelenje.