Zašto se ništa ne prikazuje?

Tart sa šparogama, pršutom i jajima

sastojci

  • 275 g S-BUDGET Svježeg lisnatog tijesta
  • 5 jaja
  • 8 vrtnih šparoga
  • sol, papar
  • mrvljeni čili
  • 4 kriške S-BUDGET Pršuta
  • 3-4 žlice S-BUDGET Ribanog sira miks
  • mladi luk
  • rukola
  • mikrozelenje
  • rotkvica

Način pripreme

01

Razmotajte svježe lisnato tijesto i izrežite ga na četiri pravokutnika. Ispod svakog ostavite papir u koji je tijesto bilo zamotano.

02

Svaki komad tijesta zarežite s četiri strane, otprilike 1 centimetar od ruba. No, nemojte ga prerezati. Razmutite jedno jaje.

03

Prebacite tijesto na lim za pečenje, a jajem premažite zarezane rubove. Sredinu svakog tijesta između "ograde" izbodite vilicom. Pecite tijesto u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 10 minuta.

04

Dok se tijesto peče, pripremite šparoge. Odlomite im vrhove tako da ih savijete i pustite da prirodno puknu. Zakuhajte vodu i ubacite vrhove na 2-3 minute pa ih izvadite iz vode.

05

Na polupečeno tijesto složite po dva vrha šparoga te razbijte po jedno jaje (kao da pečete jaje na oko). Posolite, popaprite i pospite mrvljenim čilijem. Vratite u pećnicu na oko 8 minuta.

06

Kad su jaja skoro pečena, izvadite van i na svaki tart dodajte krišku pršuta te pospite ribanim sirom. Vratite u pećnicu na još 2-3 minute.

07

Na kraju dodajte listiće rukole, nasjeckani mladi luk i mikrozelenje.

podijeli