sastojci
- 500 g tijesta za savijače
- 400 g višanja iz kompta (ili svježih)
- 3 jogurta (3 x180 g)
- 1 prašak za pecivo
- ekstrakt vanilije
- 100 ml ulja
- 200 g griza (pšenične krupice)
- 280 g šećera
Način pripreme
Višnje iz kompota ocijedite, ako koristite svježe višnje, očistite ih od koštica. U zdjeli pomiješajte jogurt, ulje, šećer, griz, prašak za pecivo i ekstrakt vanilije. Polovinu šećera možete po želji zamijeniti smeđim šećerom.
Odvojite kore tijesta za savijače. Za jednu savijaču trebaju vam 3-4 kore. Prvu koru premažite smjesom jogurta i griza, prekrijte drugom korom i ponovite postupak. Na zadnju koru posložite ocijeđene višnje. Pažljivo zarolajte tijesto i pecite u pećnici na 180° C oko 40 minuta. Pospite šećerom u prahu i poslužite.