sastojci
Biskvit
- 2 jaja
- 65 g šećera
- 30 g brašna
- 35 g badema
- 20 g rastopljenog maslaca
Krema
- 500 g jagoda
- 95 g šećera
- sok 1 limuna
- 210 g slatkog vrhnja
- 5 listova želatine
- liker od jagoda
- 200 g slatkog vrhnja za ukrašavanje
Način pripreme
Listove želatine namočite u hladnu vodu.
Za biskvit istucite jaja sa šećerom na najvećoj brzini. Bademe sameljite u brašno i pomiješajte ih s običnim brašnom. rastopite maslac. Brašno dodajte u smjesu s jajima, lagano promiješajte, dodajte rastopljeni maslac, promiješajte. Smjesu ulijte u kalup za torte obložen papirom za pečenje. Pecite 15 minuta na 180°C.
Za kremu očistite jagode i prerežite ih na pola. Dio jagoda posložite na ohlađeni biskvit uz rub kalupa za tortu. Ostatak jagoda, šećer i sok od limuna izblendajte.
Ocijedite želatinu, odvojite malo smjese od jagoda i na laganoj vatri u toj smjesi otopite želatinu. Istucite šlag. U šlag pažljivo umiješajte smjesu s jagodama i smjesu sa želatinom.
Biskvit premažite likerom od jagoda. Kremu ulijte u kalup i ostavite u hladnjaku preko noći da se stegne. Po želji ukrasite šlagom.