sastojci
- 100 g omekšalog maslaca
- 60 g šećera
- 90 g brašna za dizana tijesta
- 1 žlica kakaa u prahu
- 2 manja jaja
- 50 g tamne čokolade
- šećer u prahu za posipanje
Način pripreme
Za početak pripremite posudice za muffine pa u njih stavite papirnate košarice odgovarajuće veličine koje iznutra premažite omekšalim maslacem.
Sada možete pripremiti tijesto za čokoladne muffine. U veću posudu stavite omekšali maslac, šećer, jaja, brašno i kakao pa sve izmiksajte električnim mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
Polovicu pripremljene smjese stavite u kalupe tako da dobijete do pola napunjene zdjelice. Malom žlicom ili prstom napravite udubljenje u sredini svakog muffina. Unutar te udubine stavite kockicu (ili dvije) tamne čokolade. Prekrijte kockice čokolade ostatkom smjese tako da napunite 2/3 kalupa.
Čokoladne muffine pecite 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 190oC sve dok se ne dignu i na dodir budu mekani i elastični. Ostavite ih još nekoliko minuta da se “odmore” pa ih pospite šećerom u prahu. Uz ove muffine možete poslužiti i sladoled od vanilije.