sastojci
- 175 g lisnatog tijesta
- 2-3 žlice šećera
- 175 g voća
Za kremu
- 45 g maslaca
- 65 g šećera u prahu
- 125 g sira mascarpone (ili krem sira)
Način pripreme
Ugrijte pećnicu na 180°C.
Posipajte radnu ploču s polovicom šećera, razvaljajte tijesto na pravokutnik cca 15x20 cm.
Razvaljano tijesto pospite ostatkom šećera i čvrsto savijte po duljoj stranici.
Izrežite na jednake dijelova širine 3 cm (dobit ćete mali valjak).
Tijesto posložite u namašćen kalup za muffine tako da bazu valjka stisnete palcem prema dolje i prstima uz rubove kalupa.
Dno košarica izbodite vilicom kako se tijesto pri pečenju ne bi previše diglo.
Svaku košaricu prekrijte papirom za pečenje i opteretite keramičkim kuglicama ili suhim grahom i pecite 20 minuta.
Otkrijte košarice i pecite još 10-15 minuta dok lagano ne porumene.
Pečene košarice odmah izvadite iz lima i ostavite da se hlade na žici.
Pomiješajte maslac i šećer u prahu, dodajte krem sir.
Napunite košarice kremom, ukrasite voćem i po želji pospite šećerom u prahu.
Pečene košarice se možete čuvati do 5 dana u dobro zatvorenoj plastičnoj posudi.