
sastojci
- 180 g brašna
- 120 ml bademovog mlijeka
- 240 g slanutka
- 112 g maslaca
- 0.5 žličice mljevenog cimeta
- 150 g šećera
- 0.5 banane
- 60 g badema
- 175 g bijele čokolade
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 190°C. Polovicu banane zgnječite vilicom, bademe i bijelu čokoladu grubo nasjeckajte. U blenderu (ili štapnim mikserom) usitnite ocijeđeni slanutak s bademovim mlijekom, dodajte bananu, šećer, vaniliju i maslac. Smjesa bi trebala biti gusta i glatka.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, cimet i sodu bikarbonu. Suhe sastojke lagano umiješajte u mokre, dodajte bademe i čokoladu. Lim za pečenje obložite masnim papirom. Tijesto ulijte u lim i pecite u pećnici oko 45 minuta.
Proizvodi iz recepta
