
sastojci
- 130 g maslaca
- 2 zrele veće kruške
- 100 g mljevenih badema
- 70 g badema narezanih na listiće
- 125 g sitnog šećera
- 3 jaja
- 50 g oštrog brašna
- 0.5 žličice praška za pecivo
- šećer u prahu za posipanje
Za kremu od naranče
- 200 g mascarponea
- 1 naranča
- 2 žlice prošeka
Način pripreme
Uzmite dublju zdjelu pa u njoj istucite rastopljeni maslac i sitni šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. U nju dodajte jedno po jedno jaje uz stalno miješanje. Nakon toga polako umiješajte brašno pazeći da vam ne ostanu grudice. Na kraju dodajte mljevene bademe i prašak za pecivo. Pustite tijesto da malo odstoji dok vi očistite i narežete kruške.
Uzmite okrugli kalup za kolače promjera 20cm pa ga s unutarnje strane dobro premažite maslacem. Uspite u njega pripremljenu smjesu i lagano je poravnajte nožem za kolače. Na vrh kolača stavite očišćene kriške krušaka pa ih lagano utisnite rukom. Pecite 30 minuta na temperaturi od 180°C. Izvadite kolač iz pećnice, pospite ga listićima badema pa ga vratite u pećnicu na još 10 minuta. Da biste provjerili da li je kolač gotov, u sredinu kolača ubodite drveni štapić ili čačkalicu. Kolač je gotov ako je štapić čist bez ostataka tijesta.
Ostavite kolač da se ohladi u kalupu pa mu oprezno skinite obruč i dno kalupa. Pospite ga sa šećerom u prahu i poslužite s kremom od mascarponea, prošeka i naranče. Kremu ćete pripremiti na način da u zdjeli pomiješate koricu i sok od jedne naranče, 200g mascarponea i 2 žlice prošeka.
Proizvodi iz recepta
