
sastojci
- 150 g badema
- 200 g suhih smokava
- 300 g jagoda
- 100 g indijskog oraha
- 3 žlice sira mascarpone
- 1 avokado
- 1 žlica listova svježe mente
- 6 žlica kakao maslaca
- 6 žlica agava sirupa
- šećer u prahu
Način pripreme
Za pripremu ovog kolača trebati će vam samo blender i nešto vremena. Bademe ako želite možete kratko prepržiti na suhoj tavi ali nije nužno za ovaj kolač. Jagode dobro operite a avokado razrežite na pola pa mu izvadite košticu.
U blender prvo stavite bademe pa ih dobro izmiksajte da dobijete strukturu brašna. Nakon toga dodajte narezane suhe smokve pa još jednom sve izmiksajte da dobijete povezanu smjesu koju izvadite u zdjelu i stavite sa strane. To će biti biskvit za vaš kolač.
Nakon toga u blender žlicom stavite meso avokada koji ste prethodno očistili, tri žlice kakao maslaca, tri žlice sirupa od agave i nasjeckane listove svježe mente. Miksajte sve dok ne dobijete glatku smjesu. Izvadite smjesu od avokada i mente iz blendera pa je odložite u zdjelu sa strane. Sada je na redu zadnji sloj kreme za vaš kolač. U blender stavite indijske oraščiće pa ih dobro usitnite. Dodajte pola narezanih jagoda, preostali kakao maslac, tri žlice sira mascarpone i preostali sirup od agave. Miksajte sve dok ne dobijete finu glatku kremu. Kremu od jagoda možete na kratko staviti u hladnjak da se malo stvrdne.
Sada možete krenuti u izradu kolača. Uzmite dublji metalni prsten promjera 7/8 cm pa kao prvi sloj stavite smjesu od badema i smokava. Dobro je utisnite u kalup u sloju debljine cca 1 cm. Nakon toga stavite u kalup kremu od avokada i mente pa i nju dobro utisnite metalnim poklopcem. Za kraj dodajte kremu od jagoda pa skinite metalni poklopac. Ukrasite vaš kolač narezanim svježim jagodama i listićima mente pa sve lagano pospite šećerom u prahu. Uz ovaj kolač će vam odlično pasati čaša rashlađenog slatkog muškata ili nekog finog pjenušca.
Proizvodi iz recepta
