sastojci
- 4 jaja
- 350 g brašna
- 130 g maslaca
- 130 g šećera
- 200 g grožđica
- 50 g oguljenih badema
- 100 g ušećerenog voća
- 200 g ušećerenih trešanja
- 50 g oraha
- čašica ruma
- 5-6 suhih šljiva
- 10 tak suhih smokava
- prašak za pecivo
- 0.25 žličice soli
Način pripreme
Pećnicu ugrijte na 175°C. Duguljasti kalup obložite papirom za pečenje.
Narežite suhe šljive, smokve, ušećerene trešnje, orahe i bademe.
U zdjelu dodajte suhe šljive, smokve, ušećerene trešnje, ušećereno voće i grožđice, promiješajte, dodajte rum i mlaku vodu i ostavite da se namače.
U drugoj zdjeli izmiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.
U trećoj zdjeli izradite mikserom maslac sa šećerom dok ne dobijete glatku smjesu. U tu smjesu umiješajte jedno po jedno jaje.
Ocijedite suho voće.
U smjesu s jajima dodajte brašno i promiješajte, dodajte orahe, bademe i ocijeđeno suho voće. Dobro promiješajte i stavite u kalup.