sastojci
- 200 g tamne čokolade
- 30 ml likera od naranče
- 3 žlice maslaca
- 1 žlica šećera u prahu
- 60 g mljevenih badema
- 50 g sitno naribane čokolade
- 150 g očišćenih lješnjaka
- prstohvat soli
Način pripreme
Sitno narežite tamnu čokoladu pa je lagano otopite na pari dodajući liker od naranče. Lagano miješajte dok se smjesa dobro ne spoji. Sada dodajte omekšali maslac i miješajte dok se ne otopi i poveže s čokoladom. Sada možete dodati šećer u prahu i malo soli da pojača okus čokolade te mljevene bademe. Sve još jednom lagano promiješajte da se sastojci spoje pa ostavite u hladnjak da se smjesa ohladi kako biste mogli oblikovati čokoladne tartufe.
Dok se smjesa hladi vi naribajte tamnu čokoladu a na suhoj tavi lagano prepržite lješnjake koje ćete nakon toga sitno nasjeckati.
Kada se čokoladna smjesa ohladila, izvadite je iz hladnjaka pa oblikujte rukama kuglice koje nakon toga možete po želji uvaljati u naribanu čokoladu, sjeckane lješnjake, mljevene bademe ili kakao prah. Naravno da ih možete uvaljati i u sjeckani pistacio ili posuti cvijetom soli. Uživajte u njihovom božanskom okusu uz čašicu rashlađenog likera od naranče.