sastojci
- 2 jaja
- 50 g maslaca
- 200 g glatkog brašna
- 220 g čokolade
- 75 g kandiranog đumbira
- 75 g šećera u prahu
- 100 g smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- 0.5 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
Način pripreme
Tamnu čokoladu i maslac rastopite na laganoj vatri i ostavite da se ohladi.
Kandirani đumbir sitno nasjeckajte. U zdjeli miksajte jaja i šećer (najbolje tamni muscovado šećer) dok smjesa ne postane gusta i svjetlija, dodajte vanilin šećer.
Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. U smjesu jaja i šećera umiješajte rastopljenu čokoladu, đumbir i na kraju brašno. Miješajte da se sjedini. Smjesu pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 3 sata da se stisne.
Zagrijte pećnicu na 180°C. U zdjelu stavite šećer u prahu. Rukama oblikujte kuglice i obilno ih uvaljajte u šećer u prahu. Posložite kuglice na lim i pecite 10-11 minuta.