sastojci
- 125 g maslaca
- 100 g čokolade
- 15 g kakaa
- 100 g glatkog brašna
- 200 g šećera
- 2 jaja
- 1 dl vode
- 0.4 dl likera od borovnice
- 0.3 dl kave
- 5 g praška za pecivo
- 0.5 dl vrhnja za šlag
- 50 g čokolade
- 10 g maslaca
- 200 g smrzutih ili svježih borovnica
- 2 žlice šećera
Način pripreme
U posudu ulijte vodu, liker od borovnice i kavu. Dodajte maslac i čokoladu i na laganoj vatri miješajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se malo ohladi.
U zdjeli promiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Dodajte u smjesu s čokoladom.
Umiješajte cijela jaja i izlijte smjesu na lim obložen papirom za pečenje. Pecite 30 minuta na 160°C.
Za glazuru na laganoj vatri ugrijte slatko vrhnje do vrenja, maknite s vatre, dodajte maslac i nasjeckanu čokolada. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Borovnice prokuhajte s šećerom, izblendajte štapnim mikserom i procijedite kroz cijedilo.
Žlicu umaka od borovnica stavite na tanjur, kalupima izrežite srca od biskvita,
posložite srca na umak od borovnica i prelijte glazurom od čokolade.