sastojci
- 180 g brašna
- 115 g maslaca sobne temperature
- 1 jaje
- 8 g škrobnog brašna
- 100 g preprženih lješnjaka
- 100 g čokoladnih kapljica (ili nasjeckane čokolade za kuhanje)
- 100 g svijetlog smeđeg šećera
- 100 g šećera
- 0.5 žličice sode bikarbone
- ekstrakt vanilije
- 0.5 žličice soli
Način pripreme
Na suhoj ugrijanoj tavi prepržite lješnjake. Grubo ih nasjeckajte.
Električnim mikserom miješajte maslac (koji mora biti sobne temperature) s obje vrste šećera dok ne dobijete glatku smjesu. Umiješajte 1 jaje i ekstrakt vanilije. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, škrobno brašno, sodu bikarbonu i sol, dodajte u smjesu s maslacem i špatulom izmiješate.
Dodajte lješnjake i čokoladu.
Obložite lim papirom za pečenje, žlicom napravite kuglice i posložite na lim. Keksi će pečenjem narasti pa ih nemojte pregusto slagati. Stavite lim u hladnjak na sat vremena.
Pećnicu ugrijte na 160°C, izvadite lim iz hladnjaka i stavite peći 15-18 minuta.