sastojci
- 200 g keksa
- 25 g šećera
- 125 g šećera u prahu
- 450 g krem sira
- 85 g rastopljenog maslaca
- 150 g bobičastog voća
- 150 g borovnica
- 1 vanilin šećer
- 10 g želatine u prahu
- 160 ml slatkog vrhnja
- 50 ml hladne vode
Način pripreme
Pomiješajte želatinu i 50ml hladne vode i ostavite 10-15 minuta da želatina nabubri.
Voće pomiješajte sa 25 g šećera i lagano prokuhajte. Možete koristiti svježe ili smrznuto voće.
Štapnim mikserom izblendajte voće, procijedite.
Sameljite kekse, dodajte rastopljeni maslac i sjedinite.
Kalup za torte (promjera 20 cm) obložite papirom za pečenje i rasporedite podlogu od keksa.
Stavite u hladnjak dok ne napravite kremu.
Slatko vrhnje lagano istucite.
U zdjeli promiješajte krem sir i šećer u prahu, zatim pažljivo umiješajte tučeno slatko vrhnje.
Na laganoj vatri otopite želatinu, pazite da vam želatina ne zakipi.
Od smjese voća odvojite 2 žlice i dodajte ih u rastopljenu želatinu.
Umiješajte želatinu u voće i zatim sve zajedno u smjesu sira i slatkog vrhnja.
Ulijte u kalup i ostavite preko noći da se stisne.