Trikovi i savjeti za još slasnije torte i kolače

Primamljivi domaći kolači i torte još su jedan dodatni način da razveselite svoje ukućane ili goste mirisnim bajkovitim slasticama. Ako želite zadiviti najdraže ljude, isprobajte različite načine dekoriranja kolača. Ne samo da će povećati primamljiv izgled deserta nego će vam i osigurati zasluženu pohvalu i kompliment.

Zamijenite dio brašna

Sastojke za klasično biskvitno tijesto možete malo promijeniti kako biste dobili što bolji rezultat torte ili kolača. Tako dio brašna zamijenite kakao prahom i uz to dodajte otopljenu čokoladu kako biste na kraju dobili bogat čokoladni biskvit. Trećinu brašna u receptu probajte zamijeniti matcha zelenim čajem u prahu. Ovaj prah, osim svoje lijepe izrazito zelene boje, poklonit će vašim slasticama neodoljiv i novi okus.

Kombinirajte okuse

Isprobavajte i hrabre kombinacije snažnijih okusa. Uz vaniliju probajte dodati badem ili kokosovo brašno, a može i korica naranče ili limuna za još bolji okus. Iznenađujuće dobro u kolačima se kombiniraju začini. Dodajte cimet, muškatni oraščić, đumbir, kardamom, pa čak i kajenski papar u svoje torte i kolače i zadivite ukućane novim okusom poznatog biskvita. U tijesto u koje ide maslac možete dodati i zamrznute kolutiće banane prethodno uvaljane u brašno kako ne biste tijesto učinili gnjecavim. Banane će vaše kolače i torte učiniti sočnijima i ukusnijima.

Osim zamjene sastojaka recepta, možete poraditi i na vanjskom izgledu kolača. Dekoriranje jagodama, šlagom, dijelom preostale kreme, čokoladnom ili šećernom glazurom znatno će povećati šanse vaših slastica da budu odmah pojedene.

Upečatljive dekoracije

Voće na kolač možete staviti svježe ili lagano glazirano i sve preliti karamelom ili šećernim sirupom. Čokoladnu glazuru obožavaju praktički svi pa ako izaberete ganache, nećete pogriješiti. Ako nemate vremena topiti čokoladu, dovoljno je da ju samo naribate, izgledat će jednako ukusno. Ništa manje efektno kod dekoriranja torta i kolača ne izgleda tučeno slatko vrhnje. A karamel će i najobičniji kolač pretvoriti u pravu slastičarsku umjetnost.