Čokoladne mini pite s kremom od kikirikija

sastojci

  • 220 g oštrog brašna
  • 80 g kakaa u prahu
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 0.5 praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 40 g maslaca za mazanje kalupa

Krema:

  • 200 g kikiriki maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 100 ml vrhnja za šlag

Ganache:

  • 150 g čokolade sa 72 % kakaa
  • 150 ml vrhnja za šlag

Način pripreme

01

Od svih navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto, razvaljajte između dva komada prozirne folije na debljinu 3 – 4 mm, izrežite 12 krugova, 2 cm veće od kalupa (promjer kalupa 10 cm).

02

Prebacite tijesto u maslacem namazane kalupe, obložite stjenku, odstranite višak tijesta, izbodite tijesto vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah, pecite na 180 °C 10 – 15 minuta.

03

U međuvremenu miješajte kikiriki maslac sa šećerom, jajetom i vrhnjem za šlag. Maknite grah i foliju, snizite temperaturu pećnice na 160 °C, ulijte na tijesto kremu, pecite još 15 – 20 minuta, pustite da se hladi.

04

Zagrijte vrhnje za šlag, dodajte natrganu čokoladu, maknite s vatre, miješajte da se čokolada otopi. Ohlađene pite izvadite iz kalupa,  prelijte ganacheom, odložite u hladnjak da se stegne.

Ako nemate pojedinačne kalupe, možete koristiti onaj za muffine.

podijeli

Proizvodi iz recepta