sastojci
- 220 g oštrog brašna
- 80 g kakaa u prahu
- 200 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 0.5 praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 40 g maslaca za mazanje kalupa
Krema:
- 200 g kikiriki maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 100 ml vrhnja za šlag
Ganache:
- 150 g čokolade sa 72 % kakaa
- 150 ml vrhnja za šlag
Način pripreme
Od svih navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto, razvaljajte između dva komada prozirne folije na debljinu 3 – 4 mm, izrežite 12 krugova, 2 cm veće od kalupa (promjer kalupa 10 cm).
Prebacite tijesto u maslacem namazane kalupe, obložite stjenku, odstranite višak tijesta, izbodite tijesto vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah, pecite na 180 °C 10 – 15 minuta.
U međuvremenu miješajte kikiriki maslac sa šećerom, jajetom i vrhnjem za šlag. Maknite grah i foliju, snizite temperaturu pećnice na 160 °C, ulijte na tijesto kremu, pecite još 15 – 20 minuta, pustite da se hladi.
Zagrijte vrhnje za šlag, dodajte natrganu čokoladu, maknite s vatre, miješajte da se čokolada otopi. Ohlađene pite izvadite iz kalupa, prelijte ganacheom, odložite u hladnjak da se stegne.
Ako nemate pojedinačne kalupe, možete koristiti onaj za muffine.