Cheesecake s jagodama i bosiljkom

sastojci

Za podlogu:

  • 250 g free from keksa s maslacem
  • 100 g maslaca

Za kremu od sira:

  • 700 g krem sira
  • 300 g milerama
  • 175 g šećera
  • sok 1 limuna
  • 2 bourbon vanilin šećera
  • 1 žlica gustina
  • 3 jaja veličine L

Za premaz od milerama:

  • 250 g milerama
  • 1 bourbon vanilin šećer
  • 5 g šećera u prahu

Ostalo:

  • 250 g svježih jagoda
  • par listića svježeg bosiljka

Način pripreme

01

Za podlogu kekse sameljite u blenderu s maslacem. Dno kalupa za torte promjera 24 – 26 cm obložite papirom za pečenje i utisnite smjesu od keksa. Poravnajte i stavite u hladnjak da se stvrdne. 

02

Za sirnu smjesu sve sastojke pjenjačom promiješajte. Kalup s keksima izvana i ispod omotajte aluminijskom folijom. Stavite ga u veću posudu za pečenje. Ulijte smjesu od sira. U posudu nalijte kipuću vodu do visine pola kalupa za torte. Pecite 45 minuta na 180 °C. Izvadite kalup iz vode i stavite sa strane. 

03

Za preljev od milerama sve sastojke pomiješajte i prelijte preko pečene torte. Vratite u pećnicu na 10-ak minuta. 

04

Ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi sat vremena, zatim premjestite u hladnjak. Pred serviranje ukrasite očišćenim svježim jagodama i listićima bosiljka.

Umjesto svježih jagoda po vrhu, nasjeckane ih ukuhajte s dvije žlice šećera dok se ne pretvore u umak pa prelijte preko šnite torte prije serviranja.

podijeli

Proizvodi iz recepta