sastojci
Za podlogu:
- 250 g free from keksa s maslacem
- 100 g maslaca
Za kremu od sira:
- 700 g krem sira
- 300 g milerama
- 175 g šećera
- sok 1 limuna
- 2 bourbon vanilin šećera
- 1 žlica gustina
- 3 jaja veličine L
Za premaz od milerama:
- 250 g milerama
- 1 bourbon vanilin šećer
- 5 g šećera u prahu
Ostalo:
- 250 g svježih jagoda
- par listića svježeg bosiljka
Način pripreme
Za podlogu kekse sameljite u blenderu s maslacem. Dno kalupa za torte promjera 24 – 26 cm obložite papirom za pečenje i utisnite smjesu od keksa. Poravnajte i stavite u hladnjak da se stvrdne.
Za sirnu smjesu sve sastojke pjenjačom promiješajte. Kalup s keksima izvana i ispod omotajte aluminijskom folijom. Stavite ga u veću posudu za pečenje. Ulijte smjesu od sira. U posudu nalijte kipuću vodu do visine pola kalupa za torte. Pecite 45 minuta na 180 °C. Izvadite kalup iz vode i stavite sa strane.
Za preljev od milerama sve sastojke pomiješajte i prelijte preko pečene torte. Vratite u pećnicu na 10-ak minuta.
Ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi sat vremena, zatim premjestite u hladnjak. Pred serviranje ukrasite očišćenim svježim jagodama i listićima bosiljka.
Umjesto svježih jagoda po vrhu, nasjeckane ih ukuhajte s dvije žlice šećera dok se ne pretvore u umak pa prelijte preko šnite torte prije serviranja.