Zobena kaša s brokulom, gljivama i feta sirom
sastojci
- 250 g zobenih pahuljica
- 300 g brokule
- 100 g šampinjona
- 300 g feta sira
- 20 g očišćenih oraha
- 20 g Grana Padana
- 60 ml maslinova ulja
Način pripreme
U vruću vodu dodajte zobene pahuljice i miješajući kuhajte 4 – 5 minuta, dok se ne zgusne. Omjer vode i pahuljica neka bude 2 : 1.
Brokulu očistite, razdijelite na cvjetiće i blanširajte. Šampinjone narežite i popecite u tavi na maslinovom ulju, posolite. Feta sir narežite na kocke. Orahe grubo nasjeckajte.
Raspodijelite kašu u zdjelice, dodajte cvjetove brokule, kocke fete, orahe i šampinjone, pospite svježe ribanim Grana Padanom i poslužite.
Zobena kaša daje Dugotrajan osjećaj sitosti. Ako želite smršaviti, jedite je češće.