Zobena kaša s brokulom, gljivama i feta sirom

sastojci

  • 250 g zobenih pahuljica
  • 300 g brokule
  • 100 g šampinjona
  • 300 g feta sira
  • 20 g očišćenih oraha
  • 20 g Grana Padana
  • 60 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

U vruću vodu dodajte zobene pahuljice i miješajući kuhajte 4 – 5 minuta, dok se ne zgusne. Omjer vode i pahuljica neka bude 2 : 1. 

02

Brokulu očistite, razdijelite na cvjetiće i blanširajte. Šampinjone narežite i popecite u tavi na maslinovom ulju, posolite. Feta sir narežite na kocke. Orahe grubo nasjeckajte. 

03

Raspodijelite kašu u zdjelice, dodajte cvjetove brokule, kocke fete, orahe i šampinjone, pospite svježe ribanim Grana Padanom i poslužite.

Zobena kaša daje Dugotrajan osjećaj sitosti. Ako želite smršaviti, jedite je češće.

podijeli