ZAPEČENI OSLIĆ S POVRĆEM
sastojci
- 1 kg S-BUDGET oslića bez glave
- 50 g cherry rajčica
- 1 manja žuta paprika
- 1 mladi luk
- 0.5 tikvice
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 grančica svježeg peršina
- 0.5 limuna
- sol, papar
Način pripreme
01
Zagrijte pećnicu na 200 °C.
02
U posudu za pečenje stavite papir za pečenje te položite filete koje ste prethodno napravili od oslića.
03
Papriku i tikvicu očistite i narežite na kockice.
04
Mladi luk narežite na kolutiće i pripremite cherry rajčice.
05
Dodajte povrće zajedno s filetima te ih prelijte maslinovim uljem i dodajte nasjeckani češnjak.
06
Posolite i popaprite sve po ukusu.
07
Prekrijte posudu folijom i stavite peći 15 minuta.
08
Nakon toga otkrijte foliju i ostavite 3-4 minute da se sve kratko još zapeče.
09
Nemojte duže kako se fileti ne bi posušili.
10
Na kraju dodajte svježe sjeckani peršin i pokapajte limunovim sokom.