sastojci

  • 1 kg S-BUDGET oslića bez glave
  • 50 g cherry rajčica
  • 1 manja žuta paprika
  • 1 mladi luk
  • 0.5 tikvice
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 grančica svježeg peršina
  • 0.5 limuna
  • sol, papar

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 200 °C.

02

U posudu za pečenje stavite papir za pečenje te položite filete koje ste prethodno napravili od oslića.

03

Papriku i tikvicu očistite i narežite na kockice.

04

Mladi luk narežite na kolutiće i pripremite cherry rajčice.

05

Dodajte povrće zajedno s filetima te ih prelijte maslinovim uljem i dodajte nasjeckani češnjak.

06

Posolite i popaprite sve po ukusu.

07

Prekrijte posudu folijom i stavite peći 15 minuta.

08

Nakon toga otkrijte foliju i ostavite 3-4 minute da se sve kratko još zapeče.

09

Nemojte duže kako se fileti ne bi posušili.

10

Na kraju dodajte svježe sjeckani peršin i pokapajte limunovim sokom.

podijeli