sastojci

  • 275 g oštrog brašna
  • 140 g maslaca
  • 130 g svježeg sira
  • 2 žličice kiselog vrhnja
  • 0.5 žličice soli
  • 140 g mrkve
  • 200 g mladog graška
  • 60 g luka
  • 1 svježa crvena paprika (oko 150 g)
  • 1 svježa žuta paprika (oko 150 g)
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 3 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 60 g sira trapista
  • 0.5 žličice mljevenih zrna gorušice
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Brašno pomiješajte sa soli i praškom za pecivo, a zatim dodajte na listiće narezan dobro ohlađeni maslac i svježi sir. Dobro izmiješajte pomoću električne miješalice da dobijete homogenu smjesu pa dodajte kiselo vrhnje i još kratko miješajte.

02

Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30-ak minuta. Mrkvu narežite na kolutiće pa zajedno s graškom stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu. Kuhajte 10-ak minuta dok ne omekšaju pa ih ocijedite i ostavite sa strane da se malo ohlade.

03

U tavu na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i pržite ga dok ne omekša. Dodajte očišćene i na kockice ili tanje rezance narezane svježe paprike pa ih pržite 3 - 4 minute. Uklonite s vatre i ostavite da se malo ohlade.

04

Tijesto izvadite iz hladnjaka, razvaljajte ga na pobrašnjenoj podlozi i stavite u okruglu posudu za pečenje quichea promjera 30 cm, tako da budu prekriveni rubovi posude. Dno tijesta dobro izbodite vilicom.Preko tijesta rasporedite i kuhano i poprženo povrće pa ga pospite naribanim sirom.

05

Jaja razmutite i pomiješajte s mlijekom, slatkim vrhnjem, gorušicom te malo soli i papra. Povrće prelijte pripremljenom smjesom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C oko 35 minuta.

06

Kad se quiche ispeče, izvadite ga, ostavite da se hladi pet minuta pa ga narežite i poslužite.

U quiche možete dodati i malo prženog tofua

podijeli