Vegetarijanski Curry sa slanutkom, cvjetačom i rajčicom
sastojci
- 600 g cvjetače
- 1 limenka slanutka (400 g)
- 30 g ghee maslaca
- 400 g sjeckane rajčice
- 2 žličice curryja
- 1 žlica naribanog đumbira
- 2 češnja češnjaka
- 0.5 žličice mljevenog kima
- sol, papar
Za umak:
- 200 ml jogurta
- sol
- 1 češanj češnjaka
- 0.5 žličice curryja
- kajenski papar
Način pripreme
Cvjetaču stavite u blago posoljenu kipuću vodu. Kuhajte je oko 8 do 10 minuta kako bi ostala pomalo tvrda. Izvadite je i ocijedite.
Na dobro zagrijan maslac stavite protisnuti češnjak i đumbir. Kratko propirjajte, tek toliko da zamiriše, pa umiješajte sjeckanu rajčicu, curry, mljeveni kim te malo soli i papra. Zajedno pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta, a zatim umiješajte ocijeđeni i isprani slanutak te blanširanu cvjetaču.
Dodajte oko 100 do 150 ml vode i nastavite kuhati poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta ili dok cvjetača ne omekša. Potkraj kuhanja jelo po potrebi posolite i popaprite.
Umak pripremite tako da jogurt pomiješate s malo soli, protisnutim češnjakom, curryjem i malo kajenskog papra. Umak prelijte preko cvjetače ili poslužite posebno.