Vegetarijanske pečene punjene paprike
sastojci
- 140 g quinoe
- 4 veće crvene paprike
- 300 g šampinjona
- 5 žlica maslinova ulja
- 25 g pinjola
- 50 g zelenih maslina bez koštice
- 100 g skute
- 2 mlada luka
- 1 žlica nasjeckanog timijana
- 0.5 žličice mljevenoga korijandra
- sol
- papar
Način pripreme
Paprikama odrežite vrh (ali ga nemojte bacati), očistite ih od sjemenki i operite. Paprike i kapice složite u lim za pečenje s kožicom prema gore, prelijte s 3 žlice maslinova ulja i stavite u pećnicu zagrijanu na 190 °C te pecite 25 do 30 minuta.
Quinou uspite u 300 ml blago posoljene vode i stavite na vatru. Kad zakipi, kuhajte 15 minuta pa maknite s vatre. Pustite da odstoji 5 minuta, pa umiješajte nasuho popržene pinjole, masline narezane na kolutiće, očišćen i opran mladi luk narezan na ploške, nasjeckani timijan, mljeveni korijandar te skutu narezanu na kockice.
U tavi, na preostalom zagrijanom maslinovom ulju, popržite šampinjone narezane na deblje ploške. Kada tekućina koju su pustili šampinjoni ispari, lagano ih posolite, popaprite i pirjajte još oko minutu pa ih maknite s vatre.
Pripremljenom smjesom od quinoe napunite pečene paprike, a po vrhu raspodijelite pečene šampinjone. Poklopite kapicom od paprike i pecite ih u pećnici još 10 minuta.