Vege kobasice s pirjanim povrćem
sastojci
- 200 g veggie kobasice
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 velika svježa rajčica
- 300 g cvjetače
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 150 g svježeg kupusa
- 100 g graška (konzerviranog)
- 1 mrkva
- 2 žličice klica cvjetače
- 1 žličica sušenog mažurana
- sol, papar
- 125 ml maslinova ulja
- 65 ml limunova soka
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica senfa
- sol i papar po ukusu
Način pripreme
Na tavi zagrijte 2 žlice maslinova ulja te dodajte nasjeckani luk. Pržite ga na srednje jakoj vatri dok ne omekša. Tada dodajte rajčicu i mrkvu narezanu na kockice, ocjeđeni grašak, promiješajte i dodajte cvjetove cvjetače narezane na manje komade.
Kupus narežite na srednje komade i dodajte u lonac. Dinstajte na srednje jakoj vatri dok povrće ne omekša, 8 – 10 minuta. Po potrebi možete podliti s malo vode. Na kraju dodajte protisnuti češnjak, dinstajte još 4 – 5 minuta te posolite i popaprite po ukusu.
Na tavu dodajte preostale 2 žlice maslinova ulja te ispecite kobasice po uputama na ambalaži na srednje jakoj vatri.
Za umak, očistite i protisnite češnjak. Pomješajte ga u zdjelici s maslinovim uljem, limunovim sokom i senfom. Dodajte sol i papar po želji i sve dobro promješajte dok umak ne postane homogen.
Servirajte kobasice sa povrćem na lešo te posipajte mažuranom. Dodajte klice od cvjetače i koristite umak po želji.
U dinstano povrće možete dodati i malo umaka od soje.