grilled seitan with different vegetables

Vege kobasice s pirjanim povrćem

sastojci

  • 200 g veggie kobasice
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 velika svježa rajčica
  • 300 g cvjetače
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 150 g svježeg kupusa
  • 100 g graška (konzerviranog)
  • 1 mrkva
  • 2 žličice klica cvjetače
  • 1 žličica sušenog mažurana
  • sol, papar
  • 125 ml maslinova ulja
  • 65 ml limunova soka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica senfa
  • sol i papar po ukusu

Način pripreme

01

Na tavi zagrijte 2 žlice maslinova ulja te dodajte nasjeckani luk. Pržite ga na srednje jakoj vatri dok ne omekša. Tada dodajte rajčicu i mrkvu narezanu na kockice, ocjeđeni grašak, promiješajte i dodajte cvjetove cvjetače narezane na manje komade.

02

Kupus narežite na srednje komade i dodajte u lonac. Dinstajte na srednje jakoj vatri dok povrće ne omekša, 8 – 10 minuta. Po potrebi možete podliti s malo vode. Na kraju dodajte protisnuti češnjak, dinstajte još 4 – 5 minuta te posolite i popaprite po ukusu.

03

Na tavu dodajte preostale 2 žlice maslinova ulja te ispecite kobasice po uputama na ambalaži na srednje jakoj vatri.

04

Za umak, očistite i protisnite češnjak. Pomješajte ga u zdjelici s maslinovim uljem, limunovim sokom i senfom. Dodajte sol i papar po želji i sve dobro promješajte dok umak ne postane homogen.

05

Servirajte kobasice sa povrćem na lešo te posipajte mažuranom. Dodajte klice od cvjetače i koristite umak po želji.

U dinstano povrće možete dodati i malo umaka od soje.

podijeli