Veganski muffini sa špinatom i kukuruznim brašnom
sastojci
- 200 g svježeg špinata
- 250 ml bademova mlijeka (ili nekog drugog biljnog mlijeka)
- 80 ml ulja (kokosovo ili suncokretovo)
- 200 g kukuruznog brašna
- 100 g pirova brašna
- 2 žlice praška za pecivo
- 0.5 žličice soli
- 0.25 žličice papra
- 0.25 žličice kurkume (za boju)
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 180° C. Stavite 12 papirnatih košarica u kalup za muffine.
Operite špinat i ocijedite ga. Možete ga nasjeckati na manje komade.
U blenderu ili sjeckalici miksajte špinat, bademovo mlijeko i ulje dok ne dobijete glatku smjesu.
U velikoj zdjeli pomiješajte kukuruzno brašno, pirovo brašno, prašak za pecivo, sol, papar i kurkumu.
U sredini suhih sastojaka napravite udubinu i ulijte smjesu od špinata. Lagano miješajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine, ali pazite da ne pretjerate s miješanjem.
Ulijte smjesu u košarice za muffine, napunite ih do dvije trećine visine.
Pecite muffine u prethodno zagrijanoj pećnici 20 - 25 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđe boje i kada čačkalica zabodena u sredinu muffina bude čista kad je izvadite.
Kad izvadite muffine iz pećnice, ostavite ih da se malo ohlade prije posluživanja.