Vegan muffins with spinach and corn flour served on white plate.
Copyright (c) 2019 Evgeniya Ulanova/Shutterstock. No use without permission.

Veganski muffini sa špinatom i kukuruznim brašnom

sastojci

  • 200 g svježeg špinata
  • 250 ml bademova mlijeka (ili nekog drugog biljnog mlijeka)
  • 80 ml ulja (kokosovo ili suncokretovo)
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 100 g pirova brašna
  • 2 žlice praška za pecivo
  • 0.5 žličice soli
  • 0.25 žličice papra
  • 0.25 žličice kurkume (za boju)

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 180° C. Stavite 12 papirnatih košarica u kalup za muffine.

02

Operite špinat i ocijedite ga. Možete ga nasjeckati na manje komade.

03

U blenderu ili sjeckalici miksajte špinat, bademovo mlijeko i ulje dok ne dobijete glatku smjesu.

04

U velikoj zdjeli pomiješajte kukuruzno brašno, pirovo brašno, prašak za pecivo, sol, papar i kurkumu.

05

U sredini suhih sastojaka napravite udubinu i ulijte smjesu od špinata. Lagano miješajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine, ali pazite da ne pretjerate s miješanjem.

06

Ulijte smjesu u košarice za muffine, napunite ih do dvije trećine visine.

07

Pecite muffine u prethodno zagrijanoj pećnici 20 - 25 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđe boje i kada čačkalica zabodena u sredinu muffina bude čista kad je izvadite.

08

Kad izvadite muffine iz pećnice, ostavite ih da se malo ohlade prije posluživanja.

podijeli