sastojci

  • 12 manjih tortilja
  • 800 g cvjetače
  • 200 g kokosovog brašna
  • 3 kom avokada
  • 2 jalapeño papričice
  • 0.5 vezice peršina
  • 100 g crvenog radiča
  • 250 ml ulja za prženje
  • Umak
  • 2 tvrdo kuhana žumanjka
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 25-30 ml octa
  • 30 g Dijon senfa
  • 0.5 žličice soli

Način pripreme

01

Za umak, vilicom zgnječite tvrdo kuhane žumanjke, ubacite u visoku, usku posudu, dodajte ulje, ocat, senf i sol, miksajte štapnim mikserom. Avokado prepolovite, odstranite košticu, ogulite i narežite na ploške.

02

Radič narežite na trakice, papričicu na kolute. Cvjetaču očistite, narežite na cvjetove, uvaljajte u kokosovo brašno i pržite u dubokoj masnoći, odložite na papirnati ubrus. Zagrijte tortilje u suhoj tavi. U sredinu svake tortilje stavite crveni radič, na radič položite 3 cvjeta cvjetače i 2 – 3 ploške avokada, dodajte kolute papričice i nekoliko listića svježeg peršina.

03

Tortilje poslužite uz pripremljen umak od senfa.

Povrće možete pržiti u kokosovoj masti.

podijeli

Proizvodi iz recepta