
Tortilje s avokadom, cvjetačom i radičem
sastojci
- 12 manjih tortilja
- 800 g cvjetače
- 200 g kokosovog brašna
- 3 kom avokada
- 2 jalapeño papričice
- 0.5 vezice peršina
- 100 g crvenog radiča
- 250 ml ulja za prženje
Umak:
- 2 tvrdo kuhana žumanjka
- 80 ml maslinovog ulja
- 25-30 ml octa
- 30 g Dijon senfa
- 0.5 žličice soli
Način pripreme
Za umak, vilicom zgnječite tvrdo kuhane žumanjke, ubacite u visoku, usku posudu, dodajte ulje, ocat, senf i sol, miksajte štapnim mikserom. Avokado prepolovite, odstranite košticu, ogulite i narežite na ploške.
Radič narežite na trakice, papričicu na kolute. Cvjetaču očistite, narežite na cvjetove, uvaljajte u kokosovo brašno i pržite u dubokoj masnoći, odložite na papirnati ubrus. Zagrijte tortilje u suhoj tavi. U sredinu svake tortilje stavite crveni radič, na radič položite 3 cvjeta cvjetače i 2 – 3 ploške avokada, dodajte kolute papričice i nekoliko listića svježeg peršina.
Tortilje poslužite uz pripremljen umak od senfa.
Povrće možete pržiti u kokosovoj masti.
Proizvodi iz recepta
