Topla salata od ječma sa sjemenkama nara


sastojci

  • 400 g ječma
  • 400 g mrkve
  • 1 nar
  • sok 1 naranče
  • 1 vezica kopra
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol
  • 3-4 listića svježe mente

Način pripreme

01

Stavite ječam kuhati u posoljenu vodu. 

02

Mrkvu ogulite i narežite na tanke rezance na mandolini za povrće ili na mesoreznici. Rezance mrkve popržite pola minute u vrućem maslinovu ulju (50 ml). 

03

Nar ogulite i očistite da dobijete sjemenke. Naranču iscijedite. Sitno nasjeckajte kopar. 

04

Umiješajte mrkvu u kuhani ječam, začinite preostalim maslinovim uljem i narančinim sokom, posipajte koprom i sjemenkama nara, dekorirajte listićem mente i poslužite.

Volite li gorče okuse, umjesto naranče koristite grejp.

podijeli