Topla salata od ječma sa sjemenkama nara
sastojci
- 400 g ječma
- 400 g mrkve
- 1 nar
- sok 1 naranče
- 1 vezica kopra
- 100 ml maslinova ulja
- sol
- 3-4 listića svježe mente
Način pripreme
01
Stavite ječam kuhati u posoljenu vodu.
02
Mrkvu ogulite i narežite na tanke rezance na mandolini za povrće ili na mesoreznici. Rezance mrkve popržite pola minute u vrućem maslinovu ulju (50 ml).
03
Nar ogulite i očistite da dobijete sjemenke. Naranču iscijedite. Sitno nasjeckajte kopar.
04
Umiješajte mrkvu u kuhani ječam, začinite preostalim maslinovim uljem i narančinim sokom, posipajte koprom i sjemenkama nara, dekorirajte listićem mente i poslužite.
Volite li gorče okuse, umjesto naranče koristite grejp.