sastojci

  • 300 g SPAR Veggie tofua
  • 1 žličica himalajske soli
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 žličica kurkume
  • 1 žličica suhog timijana
  • 200 g bundeve
  • 1 glavica luka
  • 200 g kovrčave salate
  • 150 g šampinjona
  • 100 g cherry rajčica
  • 1 svježa crvena paprika
  • 40 g prosa
  • 30 g kvinoje
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 mladi luk
  • 1 čili papričica (sjemenke)
  • 150 g raženog kruha

Način pripreme

01

Pripremite roštilj. Bundevi skinite koru te ju narežite na kocke veličine zalogaja. Luk narežite na manje kocke, salatu operite i dobro prosušite. Šampinjone očistite, operite i osušite cherry rajčice.

02

Proso i kvinoju stavite kuhati prema uputi s ambalaže. Papriku očistite i narežite na šnite. Tofu narežite na kocke veličine zalogaja i sve dobro pomiješajte (tofu, cherry rajčice, bundevu, luk, šampinjone) s uljem, mljevenom paprikom, timijanom, kurkumom i himalajskom solju.

03

Nabodite na štapiće za ražnjiće redoslijedom po izboru dok ne potrošite sve sastojke.

04

Pecite ražnjiće sa svake strane oko 3 – 4 minute sve dok ne poprime brončanu grill boju. Poslužite gotove uz salatu, proso, kvinoju i svježu papriku.

05

Na vrh nasjeckajte mladi luk i čili papričicu. Servirajte uz raženi kruh svježi ili prepečen na grillu.

Kruh premažite maslinovim uljem prije pečenja na grillu.

podijeli