Tofu Ražnjići s bundevom i povrćem
sastojci
- 300 g SPAR Veggie tofua
- 1 žličica himalajske soli
- 1 žličica mljevene paprike
- 1 žličica kurkume
- 1 žličica suhog timijana
- 200 g bundeve
- 1 glavica luka
- 200 g kovrčave salate
- 150 g šampinjona
- 100 g cherry rajčica
- 1 svježa crvena paprika
- 40 g prosa
- 30 g kvinoje
- 50 ml maslinova ulja
- 1 mladi luk
- 1 čili papričica (sjemenke)
- 150 g raženog kruha
Način pripreme
Pripremite roštilj. Bundevi skinite koru te ju narežite na kocke veličine zalogaja. Luk narežite na manje kocke, salatu operite i dobro prosušite. Šampinjone očistite, operite i osušite cherry rajčice.
Proso i kvinoju stavite kuhati prema uputi s ambalaže. Papriku očistite i narežite na šnite. Tofu narežite na kocke veličine zalogaja i sve dobro pomiješajte (tofu, cherry rajčice, bundevu, luk, šampinjone) s uljem, mljevenom paprikom, timijanom, kurkumom i himalajskom solju.
Nabodite na štapiće za ražnjiće redoslijedom po izboru dok ne potrošite sve sastojke.
Pecite ražnjiće sa svake strane oko 3 – 4 minute sve dok ne poprime brončanu grill boju. Poslužite gotove uz salatu, proso, kvinoju i svježu papriku.
Na vrh nasjeckajte mladi luk i čili papričicu. Servirajte uz raženi kruh svježi ili prepečen na grillu.
Kruh premažite maslinovim uljem prije pečenja na grillu.